Times are changing

We staan aan de vooravond van hele belangrijke verschuivingen, zowel mondiaal als op persoonlijk gebied. Elke astroloog kijkt natuurlijk vol spanning uit naar het eerste exacte treffen tussen Uranus in Ram en Pluto in Steenbok. Dat is dus op 24 juni 2012, waarbij de Zon in Kreeft op het punt van de Kardinale Climax van 2010 staat. De hele molen wordt weer in beweging gezet! Natuurlijk is er al veel gezegd en geschreven over wat er allemaal zou kunnen gebeuren. Waar we het allemaal wel over eens zijn, is dat er revolutionaire en transformatieve tijden aanbreken. In die zin zie ik de gebeurtenissen in 2010 en 2011 als een oefening voor wat er in 2012 en daarna gaat gebeuren. De zware transits van Uranus en Pluto gaan door tot en met 2015. Daarnaast gaat Neptunus in 2012 voor hele lange tijd in Vissen lopen. Met andere woorden: de wereld om ons heen gaat ingrijpend veranderen. Wat Pluto aanraakt verandert onomkeerbaar. Het ontwaken van bewustzijn via transformatieve krachten. Als Pluto voor de deur staat, dan hou je ‘m niet buiten. Uranus dwingt tot vernieuwing en breekt met oude starre patronen. Een revolutionaire, frisse wind, maar op de lagere niveaus een kudde op drift die alles in zijn loop vermorzelt. Neptunus in Vissen zet aan tot onthechting, maar kan op de lagere niveaus een mist van leugen en bedrog optrekken.

Persoonlijk heb ik niet zoveel met het 2012-doemscenario verhaal. Iedereen schept zijn eigen wereld, dus ook zijn eigen Apocalyps. De wereld draait echt wel door, ook na 2012! Dat neemt niet weg dat iedereen geconfronteerd wordt met oude vastgeroeste patronen die niet langer werkzaam zijn. Het roer moet dus om, en dat kan alleen maar als je dit ook zelf doet. Astrologie is voor mij een tool waarmee ik de tijdslijnen helder krijg. Tevens geeft het mij handvaten om met de energie mee te werken. Of anders gezegd: met de stroom mee te gaan.

Niet iedereen staat te trappelen om te veranderen. Dit zie je ook om je heen gebeuren. Logge bolwerken houden krampachtig stand. Niemand wil zijn privileges opgeven, niet linksom en ook niet rechtsom. De Arabische Lente maar ook de wereldwijde Occupy-beweging zijn vingeroefeningen van de transits van Uranus en Pluto. Verandering is op handen, maar de vlam kan ook zo in de pan slaan. Op het persoonlijke vlak betekent dit hetzelfde, want transformatie is niet iets wat je cadeau krijgt. Hier moet je aan werken, dit vraagt om inzet maar ook om moed.

Zolang Saturnus nog in Weegschaal loopt kunnen we werken aan een nieuwe balans. Zelf pleit ik voor nieuwe samenwerkingsverbanden met gelijkgestemden door krachten te bundelen. Maar ja, dan moeten allerlei egokrachten, zoals macht, geld en status, wel het veld ruimen. Wie durft?

Nog even en dan gaat Mars weer retrograde lopen, en wel op 24 januari 2012. In Maagd dit keer. Het eerste half jaar van 2012 zal ‘redelijk rustig’ verlopen, maar dat is zo aan het begin van de zomer wel over. Overigens, loopt Mars al vanaf 18 november 2011 in zijn schaduw. De effecten van Mars retro duren dan ook tot en met 19 juni 2012. Tot die tijd is het verstandig om te werken aan allerlei zaken die je niet goed op de rails hebt staan. Perfectioneren wat je in huis hebt, want je zult het straks nodig hebben!

Ilse ten Berge 14-12-2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s