Astrologische update

Inmiddels loopt Mars weer vooruit, en dat is goed te merken. Alles wat maandenlang aan oponthoud onderhevig was, zoals projecten en andere plannen, vinden nu eindelijk doorgang. Zelf heb ik gemerkt dat bepaalde activiteiten uiteindelijk in een heel ander daglicht zijn komen te staan. Er is in ieder geval een hele belangrijke periode van voorbereidend werk afgesloten. Astrologisch gezien komen er nog meer veranderingen aan. Zoals ik al eerder schreef wordt de zomer van 2012 een belangrijk kantelpunt. Hoe dit precies gaat uitwerken is niet te voorspellen. Een en ander hangt ook samen met hoe jezelf in het leven staat, hoe bewust je bent en of je flexibel genoeg bent om met veranderingen om te gaan. Wel staat voor mij vast dat er heel veel gaat veranderen. We bevinden ons in de prelude die voorafgaat aan de vele, grote veranderingen en voor velen als heftig wordt ervaren.

In dit licht gezien is het aanzwellende vierkant tussen Uranus en Pluto voelbaar aan het worden. Op ‘global’ niveau uit zich dat onder meer in de crisis waarin landen als Griekenland, Spanje en Italië zich bevinden. Daar laat de economische crisis hele diepe sporen na. Ook in eigen land is van alles gaande, neem alleen maar het kabinet dat onlangs is gevallen. De reeks vierkanten die Uranus en Pluto gaan maken, laten ongetwijfeld de nodige ontwrichting zien. Uranus in Ram is de katalysator van de twee, daar waar Pluto tot transformatie dwingt. Pluto en Uranus staan altijd voor het afbreken van de oude gevestigde orde. Uit de as die overblijft kan vervolgens een geheel nieuwe orde worden opgebouwd.

Saturnus loopt nu nog retrograde in het teken Weegschaal. Op  25 juni van dit jaar gaat Saturnus weer vooruit lopen en kunnen we de laatste puntjes op de i zetten voor wat betreft het aanbrengen van de balans in ons leven. Echter, als Saturnus in oktober 2012 in het teken Schorpioen gaat lopen, breekt er een periode aan om écht de diepte in te gaan. Ongetwijfeld geeft Saturnus in Schorpioen ons de handvaten om de transformatieve krachten die Uranus en Pluto vrijmaken in duurzame structuren om te zetten.

Op 15 mei 2012 gaat Venus retrograde lopen in Tweelingen, en wel tot 27 juni 2012. Op zichzelf genomen is dit niet iets uitzonderlijks, aangezien Venus elke 18 maanden retrograde loopt. Dit jaar is het wel bijzonder, omdat er dan een Zon/Venus occultatie aan de hemel te zien is. Met andere woorden: Venus loopt op 6 juni 2012 voor de Zon langs. De laatste transit van Venus was in 2004, overigens ook in het teken Tweelingen. Deze Venus transit is onderdeel van een bijzondere cyclus, zie ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Transit_of_Venus.

Astrologisch gezien kunnen met Venus retrograde in Tweelingen zaken op je pad komen, die in 2004 ook je pad gekruist hebben. In algemene zin staat Venus retrograde voor oude liefdes die opeens weer in je leven opduiken of kwesties rond geld of onroerend goed. Aangezien Venus de heerser van Weegschaal is, willen onderhandelingen met een Venus retrograde nog al eens stroef verlopen. Mijn ervaring met Mercurius, Venus of Mars retrograde is dat zaken altijd anders verlopen dan van te voren gepland is. Hou er dan ook rekening mee dat de dingen niet gaan zoals je wilt, ofwel geduld is een schone zaak. Het is namelijk altijd beter om met belangrijke beslissingen zoals grote aankopen of het tekenen van contracten te wachten als Mercurius of Venus retrograde lopen.

Op 21 mei 2012 volgt tenslotte weer een zonsverduistering. Deze vindt plaats op 0°21 Tweelingen en tevens vierkant Neptunus in Vissen. Een vierkant duidt altijd op actie, en met Neptunus in Vissen geeft dit een beeld van onthechting en loslaten. Een eclips maakt altijd deel uit van een serie eclipsen, de zogeheten Sarosseries (Saros-cyclus). Mijn ervaring is dat je een eclips niet als een zelfstandig evenement kunt duiden. Een eclips triggert altijd belangrijke gebeurtenissen waarvan de zaadjes in het verleden zijn geplant. Een zonsverduistering is tevens een nieuwe maan, en in deze hoedanigheid duidt het op een nieuw begin. Toch sluit een zonsverduistering altijd iets af wat in het verleden ligt. In mijn optiek licht een zonsverduistering eerst het verleden weer actief op, alvorens je een stap voorwaarts kunt maken. Deze eclips behoort tot de Sarosserie 14 Zuid. Volgens astrologe Bernadette Brady brengt deze eclipsfamilie meestal succes, zeker als er voorafgaand aan deze periode hard gewerkt is. Niets komt voor niets trouwens, je zult wel initiatieven moeten blijven tonen om daadwerkelijk vooruitgang te kunnen boeken. Dus initiatieven die via ons gezond verstand en intuïtie gevoed worden. Hoe dan ook kan deze eclips langverwachte doorbraken initiëren, aldus Brady.

Na deze zonsverduistering volgt er een maansverduistering op 4 juni 2012 op 14 graden Boogschutter. Ook hier geldt dat er dingen tot wasdom komen die met de zonsverduistering geïnitieerd zijn. Astrologisch gezien werken alle planetaire krachten samen, en markeren de eclipsen belangrijke momenten in de tijd. Oude tijdperken worden afgesloten en nieuwe tijdperken treden voor het voetlicht. Uranus en Pluto in de hoofdtekens Ram en Steenbok werken als een  schoktherapie: niets blijft bij het oude, want na afbraak volgt altijd vernieuwing. Dit is dan ook precies wat er nu wereldwijd alsook in ons persoonlijk leven gaande is. Wie met dergelijke energieën weet om te gaan, kan de nodige progressie boeken als het gaat om bewustzijnsgroei. We gaan het beleven op weg naar een belangrijk keerpunt in vele levens zo vanaf de zomer 2012!
Ilse ten Berge 6-5-2012

Een gedachte over “Astrologische update

  1. Pingback: The new house « Red Skywalker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s