Verandering is het sleutelwoord

De vraag is niet langer of er iets gaat veranderen, maar dat er veel gaat veranderen is wel zeker! De maand juni van 2012 belooft dan ook een drukke maand te gaan worden. De aftrap wordt verzorgd door de Maansverduistering van 4 juni 2012 op 14 graden Boogschutter. Deze maaneclips vormt een T-vierkant met Mars in Maagd en Venus in Tweelingen retrograde. Neptunus gaat op dezelfde dag retro lopen op 3 graden Vissen. Venus en Mars maken kort hierna  een dynamisch vierkant. Het wil dan ook niet echt vlotten als het gaat om de intiemere verbindingen. Voor sommigen worden relaties en vriendschappen danig op de proef gesteld, en is aanpassing op zijn plaats. Omdat Venus retrograde loopt geeft dit een beeld van oud zeer, ofwel iets wat in het verleden ligt en nog niet van hart tot hart is uitgecommuniceerd. Sowieso staat bij een Maansverduistering het verleden centraal, met als uitgangspunt om alles wat niet langer voldoet los te laten. De Maan in Boogschutter in oppositie met de Zon in Tweelingen vraagt om het oude denken los te laten en een nieuwe visie te ontwikkelen. Een mooi citaat van Albert Einstein ter illustratie: “Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree it will live its whole live believing that it is stupid”.

De Zon loopt nog tot en met 20 juni 2012 in het communicatieve teken Tweelingen. Venus bevindt zich ook nog altijd in Tweelingen en blijft hier voorlopig nog tot 7 augustus 2012. Op 6 juni 2012 vindt de passage van Venus langs de Zon plaats. Zoals ik in het vorige artikel al berichtte, is dit een zeldzaam gebeuren. Op 11 juni 2012 voegt Jupiter zich bij het geheel, om een jaar lang in het communicatieve Tweelingen te verblijven. Op 19 juni 2012 vindt er een Nieuwe Maan plaats, ook in Tweelingen. Mercurius verlaat op 7 juni 2012 het teken Tweelingen, waardoor onze communicatie de rest van de maand juni 2012 emotioneler en gevoeliger gekleurd zal zijn. Op 21 juni 2012 is de zonnewende en begint de zomer, en een paar dagen later is het dan écht zover…. Op 24 juni 2012 vindt het eerste treffen plaats tussen Uranus in Ram en Pluto in Steenbok. Jupiter maakt vervolgens op 25 juni 2012 een vierkant met Neptunus in Vissen, wat de ongrijpbaarheid van de gebeurtenissen kan vergroten. Saturnus staat op 25 juni 2012 stationair in het teken Weegschaal. En Venus in Tweelingen komt 27 juni 2012 stationair aan de hemel te staan. Kortom, het is een drukte van belang aan het hemelgewelf!

De toon voor deze zomer is overigens gezet door de zonsverduistering van 21 mei 2012. De eclips vond plaats in het teken Tweelingen vierkant Neptunus in Vissen. Neptunus voelt zich overduidelijk thuis in eigen teken. Vissen vervaagt, creëert chaos, roept een mist op en zorgt voor desillusies. Tevens maakt Neptunus in Vissen ons gevoeliger en ontvankelijker. Op hoger niveau werkt Neptunus onthechtend. De zonsverduistering heeft mijns inziens al een flinke zwieper gegeven ten einde het oude los te laten. Echter, op de onbewustere niveaus geeft het  rookgordijnen te zien met verwarring en chaos als gevolg. Om over het lijden in de wereld nog maar te zwijgen….

De komende reeks vierkanten tussen Uranus in Ram (revolutie voor meer individualisatie) en Pluto in Steenbok (transformatie van structuren) in samenspel met Neptunus in Vissen, is zeker een interessante mix. Het valt te betreuren dat aan dergelijke planeetconfiguraties vaak zeer negatieve consequenties verbonden worden. Het einde der tijden is zo’n beetje elke eeuw wel een issue. Dit neemt niet weg, dat er radicale revolutionaire krachten werkzaam zijn waardoor veel vastgeroeste structuren omver geworpen worden. Overigens, is het niet zo dat de genoemde planetaire krachten uit het niets komen. Het zijn krachten die de mens zelf oproept, omdat alles met alles is verbonden. Eerst was het op onbewust niveau aanwezig, en veroorzaakte het slechts een rimpeling in de vijver. Nu begint het flink te waaien, en dringt de energie zich meer op in het dagbewustzijn. De vierkanten tussen Uranus en Pluto gaan ongetwijfeld orkaankrachten veroorzaken!

De planetaire krachten die momenteel werkzaam zijn kunnen een flinke impact op ieders leven hebben. Tenminste als je flink vastgeroest bent geraakt. Al komt nog niet alles naar buiten, voelbaar is dit zeker wel. Ook hier geldt weer of je voorbereid bent op de komende transformatieve krachten. Heb je jarenlang deuren en ramen dichtgetimmerd of ben je bereid om de diepte in te gaan? Neptunus in Vissen geeft de benodigde energie om mee te stromen, te onthechten en los te laten. Uranus in Ram roept op tot individualisatie, maar dit werkt onherroepelijk ontwrichtend uit als dit alleen om egobelangen gebeurt. Individualisatie is op zijn plaats als je altijd maar voor anderen bezig bent geweest. Geven en nemen behoort dan ook een en dezelfde handeling te zijn. In feite zoals ons hart resoneert op het natuurlijke ritme van het leven zelf. Uranus in Ram kan de impuls geven om te pionieren, en om vernieuwing in je leven aan te brengen. De keerzijde van het ontginnen van nieuw land is, dat dit wetteloosheid en verval van normen en waarden in de hand kan werken. Pluto in Steenbok houdt hierbij Uranus in Ram zeker wel in de tang door niet alle structuren te laten wegvagen. Pluto kan hierbij ook weer doorslaan door de boel op totalitaire wijze te onderdrukken. Het is zeker een hele kunst om met deze twee zwaargewichten op juiste wijze om te gaan. Maar hoe het allemaal gaat uitwerken is natuurlijk de grote vraag!

Zoals ik het zie, zijn we aan het einde van deze maand een stap dichter bij een nieuwe waarheid. De gebeurtenissen die nu in de wereld alsook in ons eigen leven de boventoon voeren, zijn ongetwijfeld zaken die de komende jaren verder uitgewerkt moeten worden. Dit is dan ook het begin van revolutionaire omwentelingen en transformatie ten einde schoon schip te maken om een betere wereld in te luiden.
Ilse ten Berge 4 juni 2012

Een gedachte over “Verandering is het sleutelwoord

  1. tenberge Berichtauteur

    Goed artikel! De maand juni is inderdaad astrologisch gezien heel druk, wat hier mooi op een rijtje is gezet! Marjan uit een warm zonnig Zuid-Frankrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s