De climax van deze zomer

We naderen de climax van deze zomer! Wie mij al langere tijd volgt (destijds nog via het blog ‘Astrologie voor de Nieuwe Tijd’) , weet dat de Kardinale Climax van 2010 het startsein was van grote veranderingen in de wereld alsook in ieders persoonlijke leven. De Kardinale Climax betrof een Groot vierkant in kardinale tekens (= Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok). Hoofdtekens zijn op de buitenwereld gericht. Ofwel, hier worden keuzes gemaakt, knopen doorgehakt en beslissingen genomen. De gebeurtenissen van de zomer van 2010 werken trouwens nog altijd door. Wat toen in gang is gezet krijgt deze zomer een belangrijk vervolg. En dit allemaal in het licht van de reeks vierkanten tussen Uranus in Ram en Pluto in Steenbok, wat immers de trigger is voor revolutionaire transformatie.

Om het geheugen wat op te frissen, hierbij een stukje uit een artikel uit de zomer van 2010 van het blog ‘Astrologie voor de Nieuwe Tijd’.

De Kardinale Climax in 2010 geeft dus het startsein voor grote veranderingen in de wereld. Het is overigens ook nog maar het begin. Het vierkant tussen Uranus in Ram met Pluto in Steenbok gaat nog een aantal jaren duren. Het thema van dit vierkant is revolutie en rebellie omwille van vrijheid en bevrijding gepaard met de nodige provocatie. Uranus wil de vorm doorbreken waar Pluto de boel grondig transformeert.

Even los van alle brandhaarden in de wereld en oplopende spanningen is de dieper gelegen boodschap van de Kardinale Climax dat we op innerlijk niveau de knop omzetten naar een hoger niveau. Deze opruiende constellaties aan de hemel kunnen de bodem onder je voeten volledig wegslaan, zeker voor wie zich laat leiden door negatieve gedachten en gevoelens. Al eerder schreef ik geen voorstander te zijn van allerlei apocalyptische doemscenario’s. Het heeft ook weinig zin om jezelf een diep dal in te praten. Verheffender is om je te bevrijden van lagere gedachten en bijbehorende gedragspatronen. Hoe krachtiger jezelf bent, hoe minder vatbaar je bent voor negativiteit buiten je. Tegelijkertijd voed je hiermee het collectieve bewustzijn. Dit is echt van cruciaal belang temidden van de aanzwellende revolutionaire transformatieve storm!

Bovenstaande woorden zijn niet uit de lucht gegrepen. Wie gelooft de tegenstrijdige berichtgeving van de media nog als je met twee benen in de maatschappij staat? De Kardinale Climax van 2010 had raakpunten met wat er destijds aan de hemel stond gedurende de Grote Depressie uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Inmiddels, hebben we de ‘double-dip’ ook alweer achter de rug. En nu is er sprake van een schuldencrisis. Een eenvoudige optelsom leert ons dat het menens is. Niet iedereen kan het nog geloven, of wil er nog niet aan. Men gelooft nog altijd in groei: tegen beter weten in. Indien de bestuurders rekening hadden gehouden met Pluto in Steenbok, dan had men kunnen weten dat meer winst, meer omzet, meer, meer en nog eens meer, niet werkt onder heerschappij van Steenbok. Het is over! En deze zomer krijgen heel veel mensen deze spiegel voorgehouden.

In oktober 2012 gaat Saturnus het teken Schorpioen binnen. Dan wordt de economische crisis echt pijnlijk voelbaar. Schorpioen is het crisisteken bij uitstek, en Saturnus is de man met de zeis. Onder Schorpioen wordt alles geïntensiveerd. Dat wil zeggen, onverwerkte emoties, verdringingen, trauma’s en dergelijke. Maar ook financiële en anderen misstanden komen aan het licht. Als Saturnus in Schorpioen loopt, nemen de faillissementen een vlucht. Wie flinke schulden heeft, wordt gedwongen om deze te saneren. Saturnus in Schorpioen legt de vinger op de zere plek. Althans, op die plekken die liever niet gezien worden. En zoals het Schorpioen betaamt, is transformatie pas mogelijk als de bodem is geraakt.

Terug naar de Kardinale Climax van 2010 en wat er de komende twee weken in het verschiet ligt. Zoals ik het zie komt er een activatie van wat zich in de zomer van 2010 heeft afgespeeld. Toen zijn er diepgaande keuzes gemaakt met verstrekkende gevolgen. De zomer van 2010 was het startsein van onomkeerbare ‘endings’. Wie terugkijkt ziet ook dat er aan veel verbintenissen, relaties, vriendschappen, woonplekken, banen, studies en dergelijke een einde is gekomen. Wat voor 2010 nog mainstream was, is dit nu allang niet meer.

De Kardinale Climax van toen staat weliswaar niet meer aan de hemel. Wel verschijnt er op 17, 18 en 19 juli een T-vierkant aan de hemel met een oorlogszuchtige Mars in de hoofdrol. En samen met de Maan in Kreeft vormt zich een kortdurende Kardinale Climax. Het T-vierkant op 17 en 18 juli wordt gevormd door Mars in Weegschaal in oppositie met Uranus in Ram, dat op zichzelf al heel explosief is. Beiden maken een vierkant op Pluto in Steenbok. Op wereldniveau kan dit grote impact hebben. Een oorlog is zeker niet ondenkbaar. Zien we de contouren hier al niet van in het Midden-Oosten? En als de vlam in de pan slaat, misschien ook niet langer onafwendbaar. De kortdurende Kardinale Climax krijgt op 17 juli 2012 een emotionele lading. De Maan staat immers in Kreeft. Op wereldniveau betekent dit dat het volk aan het kortste eind trekt. Pluto in Steenbok kan meedogenloos optreden, en Uranus in Ram lijdt niet zelden tot verraad en broedermoord. Uranus stond van 1928 tot 1935 ook in het teken Ram, en ditmaal van 2011 tot 2019. De geschiedenis leert ons dat dictatoriale machthebbers en persoonsverheerlijking onder dit gesternte goed gedijen. 

Hoe vertaalt zich dit alles naar ons persoonlijk leven? Zoals gezegd, volgt nu een intensivering van wat zich in 2010 heeft afgespeeld. Je kunt een beslissing met je hoofd nemen of met je hart. Wat je in 2010 in beweging hebt gezet vanuit het hoofd, krijgt nu een onherroepelijk gevolg. Mars in Weegschaal activeert namelijk het vierkant tussen Uranus en Pluto. Nu is Mars in Weegschaal wellicht nog wel te temperen, maar in combinatie met Uranus en Pluto niet meer. Je zult je keuzes opnieuw onder ogen moeten komen. Wie in 2010 vanuit het hart diepgaande keuzes heeft gemaakt, krijgt nu de energie mee om in te schepen voor een nieuwe wereld. Ongetwijfeld, is dit wat de Maya’s bedoeld hebben met het einde van hun kalender. Er is nooit een werkelijk einde. Elk einde is weer een nieuw begin. Evenwel kun je geen nieuwe horizonten ontdekken, als je nog met twee voeten op oude grond staat. Met andere woorden: het is nu tijd om het verleden definitief los te laten. Ofwel, het is dat wat niet meer stroomt, omdat het geen werkelijke verbinding met het hart maakt. Dat is in feite wat het Watermantijdperk in essentie betekent: verbondenheid op een hoger niveau van ons denken.

Op 15 juli gaat Mercurius weer retrograde lopen op 12 graden Leeuw. Plannen kunnen weer even in de ijskast worden gezet. Afspraken worden verzet of afgezegd. En stel belangrijke aankopen maar even uit. Let ook op de kleine lettertjes, en teken liever geen belangrijke documenten. Mercurius gaat pas op 8 augustus 2012 weer recht lopen. Ook op 15 juli maakt de Zon in Kreeft een vierkant op Saturnus in Weegschaal. Het geeft deze dag een serieuze ondertoon. De dagen erna gaat Mars zijn energie in de strijd gooien. Dit is het sterkst voelbaar op 17, 18 en 19 juli 2012. Al met al brengt dit veel in beweging, en op revolutionaire transformatieve wijze. Ondanks dat niet precies te voorspellen is wat er nu gaat gebeuren, is het raadzaam om op de dagen dat Mars actief is, goed bij jezelf te blijven. Vermijd onnodige strijd en provocatie, en weet dat het in het oog van de orkaan altijd rustig is. Iedereen veel wijsheid gewenst en een fijne vakantie!

Een gedachte over “De climax van deze zomer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s