De zomer van 2012 (vervolg)

Vorige week schreef ik over de aankomende turbulentie, in het hart van deze zomer. Deze week is er dan ook een van meltdowns en doorbraken. De prelude ervan hebben we vorige week gehad. Althans, toen zijn er tipjes van de sluier opgelicht. Deze week, en met name 17, 18 en 19 juli 2012, zullen het meest intens zijn. De gebeurtenissen markeren belangrijke keerpunten in vele levens. Waar de Maan vormgeeft en zaken in beweging brengt, is Mars een echte actieplaneet. Mars in Weegschaal ‘triggert’ dus het vierkant tussen Uranus in Ram en Pluto in Steenbok in hoge mate. Weegschaal is het relatieteken bij uitstek. In die zin wijst het T-vierkant tussen Mars, Uranus en Pluto sterk in de richting van boosheid en frustratie om los te komen van onderdrukking ten einde vrijheid te ervaren. Als het gaat om zakelijke onderhandelingen dan geven partijen onder deze omstandigheden zich niet zomaar gewonnen.

Mars in Weegschaal maakt op 17 juli 2012, alvorens een T-vierkant te vormen met Uranus en Pluto, eerst een driehoek op Jupiter in Tweelingen. Dit kan een aspect zijn die daadkracht stroomlijnt. Plannen lijken nu snel doorgang te vinden. Echter, Mars in Weegschaal en Jupiter in Tweelingen staan niet echt prettig in deze tekens. Er is dus meer nodig om deze energieën goed tot hun recht te laten komen. Het zou ook kunnen dat dit aspect eerst overenthousiasme creëert wat later die dag weer wordt afgestraft.

Donderdag 19 juli 2012 is er een nieuwe Maan op 26 graden Kreeft. De Maan maakt geen nieuwe aspecten meer na haar conjunctie met de Zon in Kreeft. Het laatste aspect dat de Maan op woensdag 18 juli maakt is een vierkant op Saturnus in Weegschaal. Op dinsdag 17 juli 2012 heeft de Maan eerst een vierkant op Mars, vervolgens een oppositie met Pluto en daarna een vierkant op Uranus gemaakt. Zoals ik in mijn vorige artikel heb aangegeven, vormt zich op 17 juli 2012 een tijdelijke Kardinale Climax aan de hemel. De Maan (vormgeefster) heeft dus heel wat obstakels moeten overwinnen, alvorens ze een conjunctie met de Zon in Kreeft maakt. Dit betekent dat de nieuwe Maan in Kreeft op donderdag 19 juli 2012 een nieuw begin markeert na flink wat turbulentie, machtsstrijd, doorbraken en emotionele intensiteit. Omdat de nieuwe Maan in de laatste graden van Kreeft plaatsvindt, duidt dit mijns inziens meer op afronding dan op een werkelijk nieuw begin. Althans, dat wat als nieuw wordt gezien, vloeit voort uit het afsluiten van het verleden (= Kreeft).

Hoe dan ook is Uranus in Ram volstrekt onvoorspelbaar in zijn vernieuwingsdrang, en Pluto in Steenbok geeft de touwtjes niet graag uit handen! Mars loopt op zijn tenen in het relatieteken Weegschaal. De ik-gerichte energie van Mars komt dus niet goed uit de verf, wat gevoelens van boosheid en frustratie kan vergroten. De gevoelige Maan in Kreeft gooit er nog een schepje boven op qua emotionele intensiteit. Keerpunten markeren belangrijke momenten in tijd. In die zin is deze zomer van 2012 bepalend voor de jaren die nog gaan komen. Alles wordt anders. In ieder geval krijgen we deze week voldoende ‘kosmisch materiaal’ aangereikt om belangrijke knopen door te hakken. We gaan het ervaren!
Ilse ten Berge 16 juli 2012

Een gedachte over “De zomer van 2012 (vervolg)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s