Astrologie in april 2014

Even een beknopt artikel met de belangrijkste gebeurtenissen tot aan het einde van deze maand. In eerdere artikelen heb ik geschreven over de astrologische gebeurtenissen die in april 2014 zouden gaan plaatsvinden. Op 15 april 2014 vond de maansverduistering plaats op 25°16 Weegschaal. Een maansverduistering sluit altijd iets af. En omdat de Maan onder meer verbonden is met onze emoties en het verleden komen thema’s die hiermee verbonden zijn sterker aan de oppervlakte. Op 21 april 2014 staat het vijfde exacte vierkant tussen Uranus in Ram en Pluto in Steenbok aan de hemel. Op 23 april 2014 is het Grote Kardinale Kruis tussen Mars in Weegschaal, Jupiter in Kreeft, Uranus in Ram en Pluto in Steenbok op 13 graden exact. En op 29 april 2014 vindt er een zonsverduistering plaats op 8°52 Stier.

Robert Wilkinson van Aquarius Papers omschrijft deze gebeurtenissen als ‘the Great Fracturing’, waarbij er een afrekening plaatsvindt met het verleden en met alles wat uitgediend is en derhalve niet meer bij ons hoort. De gebeurtenissen kunnen zich snel opeenvolgen. Dit is ook heel kenmerkend van de vierkanten tussen Uranus en Pluto. Maar er kan ook sprake zijn van gebeurtenissen die in lijn liggen met eerdere cyclische gebeurtenissen in je leven. De laatste tijd heb ik veel astrologische artikelen gelezen die deze periode als apocalyptisch omschrijven. Mijn visie is nog altijd dat we ‘gewoon’ voortborduren op de gebeurtenissen die vanaf 2010 al prominent in ons leven spelen. Elke periode kent doemdenkers en telkens weer wordt het einde van de wereld voorspeld. Belangrijker is om de energie bij jezelf te houden, en te kijken waar jezelf schoon schip moet maken om overtollige ballast uit het verleden los te laten.  En ook hier geldt weer dat je het niet langer kunt tegenhouden, omdat wat gebeuren moet toch wel gebeurt.

Persoonlijk vind ik de afgelopen weken heel intensief. Zelf heb ik nogal last van het feit dat ik tijd tekort kom. Anderen zullen de energie weer anders ervaren. Wie belangrijke planeten heeft staan op 13 graden in Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok wordt ongetwijfeld diepgaand aangespoord om belangrijke veranderingen in zijn of haar leven aan te brengen. Hierbij zijn thema’s als dood, afscheid en einde onvermijdelijk. Dit kan heel heftig zijn, zonder meer. Wel schept dit ruimte en de ontstane leegte kan weer gevuld worden met nieuwe zaken.

In veel astrologische boeken wordt gezegd dat je in de periode tussen de maansverduistering en de zonsverduistering geen nieuwe zaken moet opstarten. Persoonlijk vind ik dat als er iets op je pad wordt gelegd wat goed voelt je dit zeker niet uit de weg moet gaan. Het leven gaat gewoon door, dus ook gedurende het eclipsseizoen. Hoe dan ook nemen eclipsen altijd iets uit je leven weg, en ook dat hoort bij het leven zelf. Er is altijd weer licht aan het einde van de tunnel!

De komende weken doen ongetwijfeld een groot beroep op ons energetische uithoudingsvermogen. In deze hectische periode is het zeker van belang om in afstemming met de Universele Wet van Aantrekking te blijven resoneren. Deze Universele Wet zegt ons ook om alles los te laten wat niet langer bij ons hoort, en om te vertrouwen op de Wet van Overvloed. We leven immers in een universum van overvloed. Het denken in tekorten resulteert altijd in angst, gierigheid, strijd en agressie en leidt onherroepelijk tot een minimalistisch bestaan. Iedereen beschikt over een scheppende kracht waardoor we deze overvloed naar ons toe kunnen trekken.

Het is dan ook belangrijk om positief te blijven, en te accepteren dat we in transformatieve, revolutionaire tijden leven. Als je hier tegen vecht dan zet je jezelf op achterstand, maar als je mee durft te bewegen met wat er op je pad wordt gelegd dan zet je belangrijke stappen voorwaarts.

Fijne Paasdagen!

Ilse C. ten Berge 20-4-2014

6 gedachten over “Astrologie in april 2014

 1. Jacqueline van Dijck

  Dank je wel Ilse, Fijn om dit artikeltje te lezen dat het er nu echt op aan komt is wel duidelijk om eraan herinnert te worden wat er allemaal aan de hand is op energetische astrologische gebied. Ik ben 21 maart jarig 13.30 uur geboren en zit op de grens van vis en ram. Weet nog steeds niet waar ik echt bij hoor maar voel me wel vaak nergens bij horend buiten de natuur daar geniet ik intens van. Er speelt op dit moment heel veel met mijn familie en ben bang dat ik ze nu helemaal los moet laten terwijl ik hiermee al heel lang bewust aan de gang ben hoop ik toch nog dat ik er het beste van kan maken. Ook met Kees mijn man blijft de twijfel steeds om de hoek kijken . Hij is een leeuw en een echte familie man . In deze tijd zal het zeker weer meer duidelijkheid gaan geven wat het dan ook is. Laten we er maar met zijn alle op vertrouwen dat de planeten ons het licht,liefde en eenheid geven en wat er dan ook nog gebeuren moet het de aarde van dienst zal zijn. Voor jou verder ook nog fijne paasdagen toegewenst en het gaat je goed dat geeft de mens in ieder geval weer moed ! Liefs van Jacqueline

  Date: Sun, 20 Apr 2014 13:31:18 +0000 To: jacquelinenu@live.nl

  1. tenberge Berichtauteur

   Hallo Jacqueline,

   Het zijn roerige tijden, en ik merk dat Jupiter in Kreeft een sterke focus op het thema familie legt. Aangezien we nu met het grote Kardinale Kruis te maken hebben, moeten er keuzes gemaakt worden. Dat geeft frictie en spanning omdat iets of iemand loslaten nu eenmaal een diepgaand proces is. Toch zie ik heel duidelijk dat er momenteel veel kan worden opgeruimd, losgelaten en hiermee ook het innerlijk genezingsproces (= Jupiter in Kreeft) bevorderd wordt. Jij ook fijne dagen, liefs Ilse

 2. Hans Bazelmans

  Is Sirius op 13 graden Kreeft (in m’n progressieve horoscoop) ook een belangrijke planeet? En ja, in mijn familie speelt ook het een en ander. Ik heb ‘t zelf aangekaart in januari. Met vooral boze reacties tot gevolg terwijl ik dat helemaal niet zo bedoelde. Ik ben benieuwd hoe ‘t afloopt…. Ook al zou ik ‘t van me af moeten zetten, ‘t lukt gewoon niet. Ik ben er iedere dag mee bezig.

  Ik had dit wel als reactie op de site willen zetten maar dat gaat niet omdat ik niet in kan loggen via één van de iconen.

  Hans Bazelmans jljmbazelmans@casema.nl

  1. tenberge Berichtauteur

   Sirius doet ook mee in het totale plaatje. Hij wordt als Centrale Zon gezien. Alles is met alles verbonden natuurlijk. Zoals ik het zie werkt het veel meer op het metafysische vlak uit, maar moet dit echt nog diepgaander gaan onderzoeken. Hoe dan ook heb ik gemerkt dat Jupiter in Kreeft de focus heel sterk op het familiegebeuren legt nu het grote Kardinale Kruis werkzaam is aan de hemel.

 3. Hans Bazelmans

  Iedereen heeft Sirius in 13 graden Kreeft ontdekte ik. Heeft dat er iets mee te maken? En heb je weleens gehoord van de Hopi-astroïde? Iedereen met een planeet op 11 graden Boogschutter heeft daar iets mee te maken (http://www.astrologie-actueel.nl/actueel/node/448 ). Ikzelf heb saturnus op die graad staan en m’n 9e huis begint daar in. In m’n solaar is ‘t m’n ascendant. Verder zou ik volgens http://www.astrotherapie.nl hier zijn met een speciale missie omdat m’n zon en maan zo dicht bij elkaar staan (7 graden). Allemaal vraagtekens. En zou ‘t een iets met ‘t ander te maken kunnen hebben…. Ik heb nog veel uit te zoeken!

  Hans Bazelmans jljmbazelmans@casema.nl

  1. tenberge Berichtauteur

   Sirius is in principe een vaste ster, en daarom blijft hij heel lang in dezelfde graad staan. Het is dus veel meer een generationeel aspect. Nee, de Hopi-astroïde ken ik niet. Eerlijkheidshalve werk ik niet met alle brokstokken, het maakt het radixplaatje erg onoverzichtelijk.
   Persoonlijk heb ik gemerkt dat het fijner werkt om de belangrijkste planeten te betrekken in het duiden van een horoscoop. Ook Cheiron betrek ik hier altijd bij.
   Als jouw Zon en Maan zo dicht bij elkaar staan dan ben je geboren net voor, op of net na Nieuwe Maan. Een Nieuwe Maan bezit natuurlijk veel groeikracht of potentie.
   Succes met je zoektocht, hartelijke groet Ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s