Update!

Hierbij een compilatie van de belangrijkste aanvullingen op mijn weblog die ik graag met jullie wil delen.

Van de pagina About me :

Transformative astrology geeft uitdrukking aan de wisselwerking tussen de mysterie planeten Uranus, Neptunus en Pluto. In 2012 arriveerde Neptunus in het diffuse teken Vissen, wat het begin markeerde van het einde van een oude wereld. De wereld in en om ons heen is drastisch aan het veranderen. Vanaf 2012-2015 hebben Uranus in Ram en Pluto in Steenbok elkaar op dynamische wijze geraakt. Zowel op wereldniveau alsook op het persoonlijke vlak heeft dit intensieve transformatieprocessen op gang gebracht. We leven in een zeer dynamisch tijdgewricht met vele revolutionaire veranderingen. Het vergt de nodige aanpassing en flexibiliteit om met deze energieën mee te bewegen. Wie persoonlijke planeten in de kardinale tekens Ram, Kreeft, Weegschaal of Steenbok heeft staan, is de laatste jaren door grote veranderingen heen gegaan. Het laatste exacte vierkant tussen Uranus en Pluto vond plaats op 17 maart 2015. De energie ervan is nog altijd voelbaar en werkt nog vele jaren door.

De dynamische verbinding tussen Uranus en Pluto wordt in 2017 weer geactiveerd door Jupiter in Weegschaal: een oppositie met Uranus in Ram en een vierkant met Pluto in Steenbok (T-vierkant). Jupiter vergroot de dingen uit en kan overdrijving in de hand werken. De combinatie van deze drie planeten kan machtsstrijd, obsessief gedrag en zelfoverschatting in de hand werken. Zaak dus om het hoofd koel te houden!

In mei 2018 gaat Uranus in Stier lopen, wat onder meer tot radicale veranderingen gaat leiden in onze huidige financiële systemen. En ook al is het nog niet zover, het jaar 2020 belooft een heel belangrijk keerpunt te worden. In dat jaar starten een aantal belangrijke astrologische cycli. Zo maken de titanen Saturnus en Pluto in januari 2020 een conjunctie in het sobere teken Steenbok. Deze samenstand zal niet zomaar aan ons voorbij gaan. In 2023 gaat Pluto al even in Waterman lopen: een nieuw tijdperk daagt waarbij het onmogelijke mogelijk kan worden, zowel in positieve als negatieve zin.

Over het keerpunt jaar 2020 en daarna, de cycli die hiermee verband houden en hoe we dit in ons persoonlijk leven kunnen integreren volgt te zijner tijd een e-book. Je kunt dit blog volgen als je op de hoogte wilt blijven van de belangrijke gebeurtenissen die de komende jaren staan te gebeuren door je aan te melden op de homepage. Want één ding is zeker we leven in magische en transformerende tijden!

 

Van de pagina Publications :

People, Planet, Profit & Prophecy – Ethisch, verantwoord en duurzaam ondernemen- Ilse C. ten Berge (2010)

boekDuurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker, maar over de term bestaat onduidelijkheid. Duurzaam ondernemen gaat veel verder dan alleen de zorg voor het milieu. Het is een allesomvattend proces van bewustwording. Een duurzame samenleving kan alleen ontstaan als deze een afspiegeling is van een duurzaam innerlijk, stelt auteur en coach Ilse ten Berge in haar verfrissende boek People, Planet, Profit & Prophecy. Ze presenteert een nieuw model voor duurzaam ondernemen dat aan de bestaande drie pijlers een vierde toevoegt: prophecy, waarin visionair leiderschap, goed bestuur en langetermijnvisie samenkomen.

Het boek telt vier delen. Deel 1 introduceert het 4P-model dat de basis is voor het creëren van duurzame structuren. Deel 2 focust op de economie van de nieuwe tijd, ethisch handelen, cyclische patronen en business-spiritualiteit. Deel 3 legt uit hoe je ethisch, verantwoord en duurzaam ondernemen in praktijk kunt brengen. En deel 4 laat ondernemers zelf aan het woord komen.

Het boek is hier te bestellen.

Noot van de auteur: Het boek People, Planet, Profit & Prophecy is nog altijd heel actueel, temeer omdat we in een tijd leven waarin steeds meer zekerheden verdwijnen, maatschappelijke structuren afbrokkelen en er in toenemende mate een beroep wordt gedaan op zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid. De rode draad in dit boek is de cyclische werking waarop alles in ons leven berust. Tevens wordt de Kondratieff-cyclus besproken bestaande uit vier fases. Inmiddels bevinden we ons in de Winter-fase ofwel de liquidatiefase c.q. afbraak. De diverse astrologische cycli in ogenschouw nemende duurt deze fase zeker nog tot 2020.

Leestip: Deflatie in aantocht van Eric Mecking en Elmer Hogervorst (2014)

Ilse C. ten Berge  16-6-2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s