Loslaten, en een voorzichtig nieuw begin

De totale zonsverduistering op 22 augustus 2017 vond plaats op 28°53 Leeuw. Zoals ik al eerder schreef is een zonsverduistering altijd een nieuw begin, maar moet je eerst het nodige loslaten voordat je verder kunt. Niets is minder waar, en persoonlijk vond ik dit een hele krachtige eclips. Er is veel losgemaakt waardoor de kaarten opnieuw zijn geschud. Een voorzichtig nieuw begin is gemaakt!

De volle Maan van 6 september 2017 in Vissen heeft nog wel een flinke duit in het zakje gedaan. Er is het nodige aan het licht gekomen, wat ten tijde van de eclips nog onder het oppervlak broeide. Vissen is het laatste teken van de zodiac, en loslaten van het oude is dan ook het devies.

Mercurius, onder andere de planeet van communicatie en informatie, activeert op 7 en 8 september 2017 nogmaals de eclipsgraad. Ook nu krijgen we te maken met de nodige ‘after shocks’ en komt er informatie aan het licht waarmee we onze persoonlijke eclips-puzzel compleet kunnen maken. Mercurius loopt nog in Leeuw, en heeft het hart op de tong. Waak wel voor onnodige drama’s!

Op 10 september 2017 gaat Mercurius vervolgens in Maagd lopen, waar het thuishoort. Tezamen met Mars (ook in Maagd) hebben we de nodige tools in handen om orde te scheppen in de chaos. Ik vermoed dat dit ook hard nodig is. De laatste twee maanden is er veel gebeurd, en soms heb je gewoon niet voldoende tijd om het allemaal te verwerken. De komende tijd kan het dieper zinken en een plaats krijgen. Op 19 september passeert Venus in Leeuw vervolgens de eclipsgraad. Wellicht dat dit de innerlijke harmonie verder herstelt.

Op 20 september 2017 volgt een nieuwe Maan in Maagd. En op 22 september 2017 is vervolgens de herfstequinox, en laten we de zomer achter ons.

Harvest Time in France – James T. Harwood

 

Ilse C. ten Berge  7-9-2017

7 gedachten over “Loslaten, en een voorzichtig nieuw begin

 1. Sparkie Leemburg

  Hi Ilse, de totale zonsverduistering was niet 22 september 207….dan hebben we um nog tegoed…maar 21 augustus jl……:)

  Harte groet, Sparkie

 2. Carolyn

  Hi Ilse, de totale zonsverduistering was toch in augustus? Ik denk dat je een typfoutje hebt gemaakt.
  Altijd fijn weer een update van je te krijgen. Ik lees ze aandacht meerdere malen door. Het voelt als een onrustige tijd met een hoop veranderingen.
  Dank voor je mail! Gr Carolyn

 3. HansBaz

  Helaas wordt het voor mij steeds meer de ver van m’n bed show. Ik zou er graag iets van merken maar het tegendeel is waar. Ik merk er ook niks van in m’n omgeving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s