Een wereld van ongekende mogelijkheden

In een eerder artikel schreef ik over Pluto in Waterman en het Watermantijdperk. Ook nu wil ik graag mijn visie met jullie delen, en niet alleen vanuit een astrologisch perspectief.

Toch eerst even een korte astrologische update. Vanaf 1995 tot en met 2003 liep Uranus in het teken Waterman. Er is toen onder andere op het technologische vlak heel veel veranderd. In deze periode heeft het internet een grote vlucht genomen, en werd het toegankelijk voor grote groepen mensen (= Waterman). Neptunus liep vervolgens van 1998 tot 2012 in Waterman. Neptunus tilt idealen op een hoger niveau en vervaagt grenzen. In het teken Waterman sijpelde ‘spiritualiteit’ (Neptunus) door alle lagen van de samenleving (Waterman) en was het niet langer voorbehouden aan elitaire groepen, om een voorbeeld te noemen. Qua techniek nam de computeranimatie (Neptunus in Waterman) een enorme vlucht, zoals onder meer te zien is in de epische reeks ‘The Lord of the Rings’.

Uranus en Neptunus hebben zeg maar de weg voorbereid in het teken Waterman. En in 2025 gaat Pluto vervolgens in dit revolutionaire teken lopen tot ongeveer 2043. Vanwege zijn elliptische baan om de zon, verblijft Pluto een lange tijd in hetzelfde teken en kan zo een duidelijk stempel op een bepaald tijdsgewricht drukken. Ter vergelijking: Neptunus verblijft ongeveer 14 jaar in een teken en Uranus doet hier 7 jaar over.

De kinderen die in de periode van 1995 – 2012 zijn geboren hebben Uranus of Neptunus in Waterman of beiden in hun geboortehoroscoop staan. Zij dragen zoals ik het zie de blauwdruk van het Watermantijdperk in zich. En Pluto gaat deze blauwdruk vanaf 2025 op grote schaal activeren. Ik begrijp dat een en ander technisch klinkt, maar je ziet nu al de nodige tekenen. Deze generatie jongeren zijn namelijk opgegroeid met moderne technologie zoals computers en mobieltjes. Ze weten niet beter. Zelf ben ik van de Pluto/Uranus in Maagd generatie en mijn eerste kennismaking met computers was in de jaren ’80 van de vorige eeuw.

Hoe bijzonder was het toen om je zakrekenmachine te programmeren om bijvoorbeeld wiskundige formules snel voor je uit te laten rekenen. En wat waren we blij met de eerste home computer waarop je met een megafloppy slechts een paar megabyte kwijt kon. Wat te denken van het eeuwig moeten inbellen om ‘op het internet’ te komen, om vervolgens een tijdlang telefonisch niet bereikbaar te zijn. Hoe voelt dat nu om een tijdje uit de lucht te zijn? De eerste mobieltjes (koelkasten) waarmee je kon sms-en, waardoor je elkaar sneller kon bereiken. Hoe kort is dit eigenlijk geleden?

Vooruitgang is niet te stoppen, en het informatietijdperk waarin we leven is dan ook een gegeven. De vraag die ik mezelf wel eens stel is of we er wel beter van zijn geworden. Van de ene kant vind ik het heel handig om iemand snel te kunnen bereiken, zeker als dit echt noodzakelijk is. Aan de andere kant vind ik het vervelend om continu online te zijn, maar op de een of andere wijze sluipt het in je leven. En nu zie je een hele generatie aan ‘hun mobiel’ gekluisterd zijn, ze staan ermee op en gaan ermee naar bed.

Dit fenomeen is begonnen met de intrede van Uranus in Ram (2010). Ik weet nog goed dat ik de aanschaf van een smartphone tot het laatst toe heb uitgesteld. Totdat ik inzag dat bepaalde apps toch wel erg handig zijn. En ja, nu kan ik ook niet meer zonder, al is het maar omdat het ‘Internet of Things’ zijn intrede heeft gedaan. Nu ben ik dus, ondanks dat ik een Waterman ben, niet echt een trendsetter. Ik wacht meestal eerst af totdat de boel zich bewezen heeft als nuttig en de prijzen ook wat schappelijker zijn geworden. En eerlijkheidshalve zijn het mijn kinderen met Uranus in Waterman die mij over de streep trekken met de nieuwste techniek en de toepassing ervan.

Laatst zag ik een documentaire over de bouw van een kwantumcomputer. Hiervan wordt gezegd dat als deze echt gaat werken, we een tijdperk betreden die we nu nog niet voor mogelijk houden. Ik denk dan ook gelijk aan de toepassing van artificiële intelligentie (AI) in samenwerking met geavanceerde robots. Mijn verstand gaat het zeker te boven. Hoe dan ook kun je er vanuit gaan dat als Pluto in 2025 in Waterman gaat lopen, we op een technologische revolutie afstevenen die de mensheid op alle niveaus gaat beïnvloeden.

Pluto haalt de onderste steen boven, transformeert en dit gaat nu eenmaal niet zonder crisis. Wij mensen schuwen een crisis en gaan deze liever uit de weg, althans ik ben nog niemand tegen gekomen die staat te trappelen om er een vrijwillig aan te gaan. Waterman is een humanitair teken alsook de revolutionair van de dierenriem. Nu al gaan er stemmen op dat er veel banen gaan verdwijnen die straks door robots worden overgenomen, om maar iets te noemen. Pluto door Waterman gaat de gemoederen zeker flink opschudden! Ik vermoed dat we aan de vooravond staan van zeer grote veranderingen, waar we ons geen voorstelling van kunnen maken.

Toen Uranus destijds door Waterman liep is mijn leven drastisch veranderd. De planeet Uranus heerst over het teken Waterman en verbreekt de oude vorm. Astrologisch gezien ging Uranus in die periode over mijn Zon in Waterman. Je kunt wel stellen dat er een trendbreuk heeft plaatsgehad tussen mijn ‘oude’ leven en mijn huidige leven. Neptunus in Waterman heeft voor mij vervolgens de scheidslijn tussen het geziene en ongeziene verder opgerekt.

In 2020 gaan Saturnus en Jupiter ook in Waterman lopen. Ik verwacht zeker dat er meer tipjes van de sluier worden opgelicht voor wat ons vanaf 2025 te wachten staat. Het ondenkbare zou zo maar mogelijk kunnen worden en ongetwijfeld met een grotere snelheid dan waar we nu nog vanuit gaan. In 2050 wil Nederland van ‘het gas’ af, en dus moet er gezocht worden naar alternatieve energiebronnen. Er wordt al druk geëxperimenteerd (= Waterman) met waterstof, onder andere voor de toepassing in auto’s, maar het zou een goede vervanger van aardas kunnen zijn.

De komende 5-6 jaar blijft Pluto nog in het aardse en materiële teken Steenbok lopen, en hebben we te maken met afbraak, corruptie en allerlei wantoestanden die met overheid en andere witte boordenactiviteit te maken heeft. Het positieve ervan is dat de burger gedwongen wordt om het heft in eigen hand te nemen. Anders gezegd, om te leren om de eigen broek op te houden. We worden collectief op eigen benen gezet. In Steenbok gaan de processen niet snel, maar wel heel gedegen.

En dan nu een sprong naar een andere wereld. Een wereld van ongekende mogelijkheden. Vanuit de kwantumfysica is bekend dat materie voor het grootste gedeelte uit inhoudsloze ruimte bestaat. Dat is op zich al moeilijk voor te stellen, omdat wij mensen een sterke verbinding met materie hebben. Hoe dan ook gedraagt de inhoudsloze ruimte van materie zich soms als een energiegolf en soms als deeltjes van energie. Dit proces wordt beïnvloedt door de waarnemer, dat wil zeggen door de manier waarop we naar die deeltjes kijken. Het is gebleken dat deze deeltjes elkaar kunnen elkaar beïnvloeden onafhankelijk van tijd en ruimte. Dit betekent dat alles op hetzelfde moment plaatsvindt. Anders gezegd: verleden, heden en toekomst zijn één geheel.

Dit duidt erop dat wij alles zelf creëren, en dat onze gedachten, handelingen en intenties van grote invloed zijn op wat er zich in onze omgeving afspeelt. Kort door de bocht, denk je negatief dan krijg je negativiteit op je bord, zie je de zonzijde van het leven dan gaat het je voor de wind. Een interessant gegeven maar ook een hele lastige. Al ben ik van mening dat het zeker zo werkt. Ik had laatst een discussie met iemand over in hoeverre we invloed hebben op wat er in ons leven gebeurt. Sommige stromingen spreken over karmische invloeden die in dit leven ingelost dienen te worden. In die lijn ‘kies’ je als het ware je eigen ouders uit voordat je incarneert, omdat dit het beste bij je kosmische blauwdruk past. Wie een moeilijk leven heeft, zou binnen deze traditie veel karma moeten inlossen. En wat ik nog zwaarder vind klinken is dat ‘alles’ al vast ligt. Dit geeft een gevoel van beperking en lotsbestemming wat mij persoonlijk niet verheft. En al snel komt dan het mantra van het Vissentijdperk naar voren: lijden en schuld. Het zijn onze beperkende gedachten, overtuigingen en ideeën die we vaak geïnternaliseerd hebben, omdat we zo zijn opgevoed of omdat we het zo geleerd hebben en nog niet zien dat het ook anders zou kunnen zijn.

Het is de hoogste tijd voor een nieuwe, mildere benadering, een andere kijk op het leven als je het mij vraagt. Zou het niet zo kunnen zijn dat als we alles op een hoger niveau in beweging kunnen brengen (wij bepalen immers zelf hoe de energie zich beweegt), dat de oude tradities die ik zojuist aanhaalde, wellicht niet zo statisch zijn als we denken. Met andere woorden: niets ligt vast, alles in beweging en is in positieve zin ook te veranderen. Je kunt je geschiedenis dus herschrijven door het in het hier en nu over een andere boeg te gooien. Geen lijden, geen ‘slachtoffer-dader’ verstrikking, geen nodeloze drama’s meer, maar aangeschakeld zijn op de onbegrensde mogelijkheden van een kosmisch veld waarin enkel overvloed is voor iedereen.

Schept dit niet heel veel ruimte?

Mij geeft deze benadering perspectief en tegelijkertijd is het ook hoopgevend dat je elke dag opnieuw kunt beginnen. Hoe moeilijk de lessen soms ook zijn die we op ons bordje krijgen, er is altijd meer Licht dan duisternis. Je kunt de soms pijnlijke ervaringen in je leven integreren, door er meer afstand van te nemen, het in een groter perspectief te plaatsen in plaats van in eindeloos lijden te verzanden. Het begint allemaal met vertrouwen in de stroom van het leven. En zo kijk ik dus ook naar het Watermantijdperk, wat een totaal andere energie is dan het Vissentijdperk waar we nu nog grotendeels mee te maken hebben. Als je je afstemt op onbegrensde mogelijkheden dan ontstaat er ruimte voor vernieuwende, revolutionaire veranderingen die de mens op weg helpt om écht vanuit zijn authentieke Zelf te gaan leven.

En hoe mooi is dat?

Ilse C. ten Berge  15-2-2019

2 gedachten over “Een wereld van ongekende mogelijkheden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s