De druk wordt langzaam opgevoerd

De laatste drie maanden hebben Saturnus en Pluto rond de 19-24 graden Steenbok de wacht gehouden. Dit betekent dat de energie van Saturnus ingaand conjunct Pluto al sterk voelbaar is. Dit kan zich uiten in vermoeidheid, hard en veel moeten werken, financiële problemen, tegenslagen, oplopende spanningen, autoriteitsproblemen, machtsproblematiek en dergelijke. 

In mijn vorige artikel gaf ik al aan, dat het met deze samenstand tussen Saturnus en Pluto flink aanpoten is, zeker voor diegene met planeten en sensitieve punten rond de genoemde graden. Je kunt de energie tussen Saturnus en Pluto vergelijken met de oplopende druk in een snelkookpan. Helaas, is er voorlopig nog geen tijd om opgelucht adem te halen, omdat de planeten Mars (= daadkracht, ruzie, twist) en Mercurius (= communicatie, contacten) een verbinding gaan maken met het krachtige duo.

In vakjargon: Op 14 juni 2019 vindt er een oppositie plaats tussen Mars en Saturnus. Mercurius gaat vervolgens een conjunctie maken met Mars op 18 juni 2019, en daarna een oppositie met Pluto op 19 juni 2019. Mars maakt vervolgens op 20 juni een oppositie met Pluto.

Dit betekent dat we zeker tussen 14 juni en 20 juni te maken hebben met oplopende spanningen, polarisatie, meningsverschillen, en andere tandenknarsende situaties waar voorlopig nog geen oplossing voor is. Het is aan te bevelen om deze dagen zoveel mogelijk bij jezelf te blijven en je niet onnodig te laten triggeren door wie of wat dan ook. Adem in en adem uit. Wie planeten of sensitieve punten heeft rond de 18-22 graden in de tekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok kan genoemde problematiek sterker uitvergroot tegenkomen.

Verder maakt Jupiter in Boogschutter op 16 juni 2019 het tweede vierkant met Neptunus in Vissen. Begin dit jaar was de eerste in de reeks en op 21 september 2019 volgt de laatste. Wat is er nu zo belangrijk aan deze verbinding? Jupiter voelt zich helemaal thuis in het eigen teken Boogschutter, en wil graag de horizon verbreden. Neptunus staat eveneens in eigen teken, namelijk in Vissen, waar het transcendeert en onthecht. Vissen is een dromerig teken en laat grenzen vervagen. Boogschutter is optimistisch ingesteld en wil niets liever dan nieuwe doeleinden ontplooien. Als er sprake is van een dynamische verbinding (= vierkant), dan kunnen de toekomstplannen van Jupiter in Boogschutter aardig verdampen in verbinding met Neptunus in Vissen.

De laatste maanden heb ik de uitwerking van dit vierkant in de gaten gehouden, en het is mij gebleken dat het inflatie in de hand werkt. In die zin dat er plannen gesmeed worden, die niet toekomstbestendig zijn of gebaseerd zijn op gebakken lucht. Als het laatste vierkant in september is geweest, dan zal de nodige lucht ontsnappen en weten we waar we staan. Het is dus belangrijk om realistisch te blijven bij het verwezenlijken van je doelen.

Uiteraard is het vierkant tussen Jupiter en Neptunus geschikt om op een dieper ofwel innerlijk niveau aan heling te doen. Maar stel je verwachtingen (= Jupiter) niet te hoog, en accepteer dat het even kan duren voordat het juiste op je pad komt. Probeer tot die tijd met de stroom mee te gaan (= Vissen). Wat mij ook is opgevallen, is dat er de nodige selfmade goeroes (= Jupiter) zijn, die claimen dat ze van het een op het andere moment verlicht waren (= Neptunus). Als iets te mooi is om waar te zijn, dan weet je dat er bedrog in het spel is. En dat is dus precies de uitwerking van Jupiter in combinatie met Neptunus.

In feite bevinden we ons al in de schaduw van het komende eclipsseizoen. Op 2 juli 2019 vindt er een zonsverduistering plaats in het teken Kreeft. En deze nieuwe maan maakt als snel een oppositie met Saturnus en Pluto. We kunnen ons dus opmaken voor een intens eclipsseizoen waarin we getest en beproefd worden.

Wordt vervolgd!

Ilse C. ten Berge
14-6-2019


2 gedachten over “De druk wordt langzaam opgevoerd

  1. Patrick van Exel.

    Wederom dank voor je tijd en energie! Ik lees jou blog altijd met veel belangstelling. Een trouwe “luisteraar’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s