Tijd van ontwaken

Momenteel lopen er 6 planeten in het revolutionaire teken Waterman: de Zon, Maan, Mercurius, Venus, Jupiter en Saturnus. De Nieuwe Maan in Waterman (11-2-2021), geeft hier richting aan door de komende weken met de thema’s van Waterman aan de slag te gaan. De laatste keer dat er zoveel planeten in Waterman aan de hemel stonden was overigens in 1962. Waterman is een humanitair teken, maar is ook verbonden met technologische vooruitgang (o.a. artificial intelligence en robotica), veranderingen in onze maatschappelijke structuren, hogere idealen, gelijkgestemden en vrijheid. Uranus, de planeet van radicale vernieuwing, is de moderne heerser van het teken Waterman. Saturnus heerst klassiek ook over dit teken en houdt het graag bij het oude vertrouwde. Uranus bekommert zich echter niet om bestaande structuren, is taboedoorbrekend en roept liever de revolutie uit om de huidige status quo omver te werpen. Het is wellicht maar goed ook dat Waterman door beide planeten beheerst wordt. Een revolutie plegen zonder het gezonde verstand te gebruiken is gedoemd om te mislukken en maakt meer kapot dan ons lief is.

Het Waterman-stellium geeft een enorme nadruk op het element Lucht en richt de focus op communicatie, denken en verbinding. Waterman zit graag met anderen op dezelfde golflengte. Het is de komende tijd zeker aan te bevelen om je eigen netwerk te formeren en op zoek te gaan naar gelijkgestemden. Een teveel aan Waterman-energie kan het zenuwstelsel behoorlijk overbelasten. Het is dus zaak om deze elektrisch geladen energie goed te kanaliseren door het hoofd voldoende rust te geven.

Waterman wordt zoals gezegd geregeerd door de planeet Uranus, en de behoefte aan verandering is momenteel groot. Mercurius retrograde kan hierbij behulpzaam zijn door oude kennis opnieuw tot je te nemen, zodat er nieuwe inzichten kunnen ontstaan. Bij problemen kun je proberen uit te zoomen of buiten de kaders te denken. Onafhankelijkheid en vrijheid is een groot goed voor een Waterman, maar hier zet Saturnus momenteel een flinke rem op. Toch kun je in mijn optiek innerlijk vrij zijn door je niet langer te verbinden met de narigheid waar we dag na dag mee overspoeld worden door negatieve nieuwsgaring en mensen of activiteiten met een lage trilling te vermijden. Het is in deze roerige tijden beter voor lichaam, ziel en geest om je te verbinden met geestelijk voedsel van hoogstaande kwaliteit dan je te focussen op kortstondige bevrediging wat altijd een leeg gevoel achterlaat. 

Uranus is de planeet van het ontwaken, en schudt ons wakker om ons op een nieuwe en andere manier naar de dingen te laten kijken. Vanuit dit gezichtspunt kunnen we onze geest verruimen en dingen observeren die we eerder niet konden zien. Jupiter in Waterman kan ons hierbij zeker helpen, om een nieuwe koers te gaan varen en de oude mindset achter te laten. Het komende vierkant tussen Saturnus in Waterman en Uranus in Stier (17-2-2021) geeft richting aan het ontwakingsproces op aarde. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot. En zoals ik al eerder aangaf kan dit tot behoorlijke sociale onrust gaan leiden. Uranus voelt zich helemaal niet lekker in het aardeteken Stier. Het proces is dan ook stroperig en verloopt stapje voor stapje. Stier geeft nu eenmaal niet zomaar zijn zekerheid en veiligheid prijs.

Hoe dit proces verder gaat verlopen, is in mijn beleven volkomen afhankelijk van hoe wij onze energie gaan richten. De revolutie zal in onszelf moeten gaan plaatsvinden en niet in de straten, pleinen of op open velden. Het gaat om het verhogen van onze trilling, door uit te zuiveren en ons te richten op ons hart. Uranus, als heerser van het teken Waterman, houdt er utopische idealen op na als het gaat om een humanitaire samenleving waarin vrijheid in verbondenheid een groot goed is. Het lijkt onmogelijk om een dergelijke toekomst na te streven, zolang de strijd tussen goed en kwaad voortwoekert. Toch hebben we deze weerstand nodig om bewust te worden, om te kunnen zien wat er nu werkelijk speelt. Een nieuwe, getransformeerde wereld is mogelijk, maar hiervoor is het echt noodzakelijk dat er een collectief ontwaken plaatsvindt om voldoende kritische massa te creëren die vervolgens een omslag kan bewerkstelligen. Hoe meer mensen wakker worden en hun bewustzijn verruimen, hoe eerder we deze drempel over kunnen. Het is nog niet te laat, maar de tijd dringt enorm. Laten we hoe dan ook vertrouwen op de magie van het leven wetende dat alles voorhanden is!

Graag wil ik jullie aandacht vestigen op onderstaand filmpje waarin Marcel Messing, als vertegenwoordiger van het land Utopia, een toespraak houdt. De inhoud ervan spreekt voor zich!

Klik hier voor de toespraak van Marcel Messing

Ilse C. ten Berge
11-2-2021

Een gedachte over “Tijd van ontwaken

  1. Herman Es

    Ontwaken houdt mijns inziens in dat je voorbij je beperkte realiteit gaat en een breder en duidelijker spiritueel perspectief krijgt. Wanneer je de verschuiving naar een hoger bewustzijnsniveau maakt, word je je meer bewust van de werkelijkheid, de onpersoonlijke liefde en haar mededogen, zoals die buiten de grenzen van ons beperkte materiële denken bestaat. HG Herman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s