Spiritueel ontwaken

Op 27 april 2021 vond er een Volle Maan plaats in het teken Schorpioen en is Pluto, de heerser ervan, retrograde gaan lopen. De afgelopen dagen zijn er dan ook zaken aan het licht gekomen rond thema’s als machtsmisbruik, controle en manipulatie alsook relationele en financiële kwesties. Pluto staat nu stil op ruim 26 graden in het teken Steenbok, waardoor de plutonische energie nog sterker uitwerkt. Dit impliceert dat iedereen met persoonlijke planeten of sensitieve punten in de kardinale tekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok een en ander op een dieper niveau zal ervaren.

Pluto is de planeet van crisis en transformatie. Op collectief niveau wijst dit op schaduwgedrag dat zich steeds sterker in de maatschappij manifesteert. Dit leidt tot een nog grotere scheiding der geesten, wat onder meer het gevolg is van manipulatie en repressie. Bovendien werkt het uitsluiting van bepaalde groepen in de hand, omdat het collectief de schaduw afwijst en op een minderheid projecteert. Dit wordt ook wel het zondebok complex genoemd. Hoe onbewuster de mensheid, hoe verstrekkender de consequenties zullen zijn van het ontkennen van de eigen schaduwkanten.

We bevinden ons momenteel in een snelkookpan, waarin de druk steeds verder wordt opgevoerd. Wie zich bewust is van wat er zich maatschappelijk allemaal afspeelt heeft al een flinke horde genomen. Dit is echter de eerste fase van ontwaken, en zou je het horizontale niveau kunnen noemen. De tweede en belangrijkste fase is het spiritueel ontwaken ofwel het verticale niveau. De komende tijd worden we aangezet tot diepgaande verandering in onszelf, om te ontwaken in iets dat dieper is dan je van te voren voor mogelijk hield. Een sterk transformerend proces in onszelf om de werkelijke grond van het bestaan bewust te worden (dark night of the soul), wat de aanzet kan zijn tot een spirituele wedergeboorte.

Mijn vermoeden is dat we dit nog sterker gaan voelen rond de komende eclipsen. De komende Maansverduistering (= Volle Maan) op 26 mei 2021 valt in het teken Boogschutter en de zonsverduistering (= Nieuwe Maan) op 10 juni 2021 in Tweelingen. Wat is jouw waarheid en welke informatie neem je (nog) tot je? Waarheidsvinding wordt steeds schaarser en werkelijke feiten worden verdoezeld en bezoedeld. Kun je nog wijs worden uit de wirwar van desinformatie en fake news? Het is belangrijk om niet de krant na te praten, maar zelf onderzoek te doen en dus voor jezelf te denken. Er is dan ook een groot verschil tussen werkelijke kennis en het klakkeloos opvolgen van de mening van een ander. De tijd van leraren, meesters en goeroes is overigens voorbij. Niemand kan het bewustzijn voor ons openen, alleen wij hebben hier de toegang toe. Het eclipsseizoen opent dan ook de poort naar zelf nadenken en opzoek gaan naar jouw waarheid.

Pluto is een planeet waar een enorme kracht van uitgaat. Het is de planeet die transformatie mogelijk maakt, waarbij duisternis plaatsmaakt voor Licht. Wie zich op het spiritueel pad begeeft, dient ervoor te waken om niet te gaan zweven, waardoor je het contact met de werkelijkheid verliest. Het is belangrijk om naast ‘het lijntje met boven’ ook stevig geaard te zijn. Plutonische processen kunnen je de diepte in sleuren, en als je geen bodem hebt dan kan het behoorlijk zwaar aanvoelen. Veel mensen leiden onder de vergaande vrijheidsbeperkingen die door de overheid zijn opgelegd. Vooral jongeren kampen met depressies en ervaren het leven als nodeloos zwaar. Het is dan ook heel belangrijk om vertrouwen te hebben en te houden in het Licht.

Niet in de laatste plaats omdat een kanteling in het collectieve bewustzijn alleen maar mogelijk is als er voldoende mensen aan de eigen schaduw werken. Met andere woorden: als een bepaald percentage van de mensheid voldoende ontwaakt en bewust geworden is, dan volgt de rest vanzelf. Dit wordt ook wel ‘de honderdste aap of het honderdste aap effect’ genoemd en verwijst naar het idee dat als genoeg mensen een bepaald gedrag hebben aangeleerd, het spontaan in het collectieve bewustzijn terechtkomt.

Zoals ik in mijn vorige artikel heb aangegeven is er door de passage van ons zonnestelsel door de fotonengordel, sprake van een enorme shift in bewustzijn, een massaal ontwaken, waarbij alles wat (nog) verborgen is aan het licht zal komen. Een periode waarbij sluiers (= Vissen) worden opgetild en universele waarheid geopenbaard wordt (= Waterman). Dit vindt ook op persoonlijk niveau plaats, waardoor we met onze schaduwkanten geconfronteerd worden. De verhoogde energie stuwt als het ware alles wat verdrongen is omhoog zodat het naar de oppervlakte kan komen. De waarheid bevrijdt en dat is het motto van de Waterman! 

Ontwaken alleen is in deze overgangsperiode niet genoeg. Het bewustwordingsproces vraagt om zelfwerkzaamheid en het continu uitzuiveren van oude gedragspatronen en datgene loslaten wat niet langer bij je hoort. De lessen volgens zich steeds sneller op. Telkens weer kom je voor belangrijke keuzes te staan, en hierbij is het goed om naar je hart te luisteren en niet het hoofd te laten prevaleren. Weet dat alles met alles verbonden is, en dat we te maken hebben met diverse energievelden. Een niet te onderschatten energieveld is het veld van de gedachten dat bol staat van ruis en tegenstrijdigheden. Als je niet met je hart voelt, maar louter je denken gebruikt dan tap je rechtstreeks uit dit veld. Hier word je onrustig van, ga je slecht van slapen en het haalt je continu uit het midden.

Als je meditatief leeft dan ben je verbonden met een veel krachtiger veld. Dit energieveld is verbonden met de Wet van Overvloed en biedt ongekende mogelijkheden. Voorwaarde is wel dat je vertrouwen hebt in de stroom van het leven. Laten we dan ook vertrouwen op onze innerlijke kracht, en zien dat we spirituele wezens zijn die een menselijke ervaring doormaken. Wij zijn niet ons ego, maar veel meer dan dat, namelijk oneindig bewustzijn!

Ilse C. ten Berge
30-4-2021

P.S. Wie behoefte heeft aan meer verdieping met betrekking tot de thema’s bewustzijn en zelfwerkzaamheid, verwijs ik graag naar de betaalde artikelen.

2 gedachten over “Spiritueel ontwaken

  1. Herman Es

    Prachtig en to the point geschreven! De manier waarop veel mensen nog horizontaal kijken, is mijns inziens aangeleerd via ‘het plagiate-denken’. De verticale afstemming vanuit het hart is het enige perspectief dat Licht schept, dit geeft tevens de Liefde voor waarheidsbevinding aan.
    Hartgroet, Herman

  2. Josefien

    Ilse, ik zal dan ook niet klakkeloos jouw mening opvolgen. Want, zoals je zelf zegt, de tijd van leraren en goeroes is voorbij. Ik volg zoveel mogelijk m’n eigen pad en Pluto zal me daar behulpzaam bij zijn. Daar ben ik van overtuigd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s