Jupiter in Vissen: tijd voor reflectie, inkeer en loslaten

Jupiter, de planeet van wijsheid, gaat van 14 mei tot 28 juli 2021 in het dromerige Vissen lopen. Hierna keert Jupiter nog even terug in het onconventionele Waterman om vervolgens op 29 december 2021 terug te  keren in het empathische teken Vissen. Dit betekent dat er tijdelijk een andere wind gaat waaien. Wellicht krijgen we in deze periode een adempauze en wordt het gemakkelijker om te ontspannen. Het lijkt me geen overbodige luxe in deze roerige tijden!

Neptunus is de wereldse heerser van het teken Vissen. Klassiek gezien heerst Jupiter echter over dit teken, en dit impliceert dat Jupiter zich hier heel prettig voelt. Jupiter is de planeet van expansie, en in het teken Vissen kan dit ons gevoel van compassie vergroten. Waak wel voor zelfopoffering, vluchtgedrag en het meegaan met illusies. Grenzen vervagen nu eenmaal in het teken Vissen. Jupiter in Vissen kan overigens ook voor meer chaos, mist en verwarring zorgen. Blijf dan ook waakzaam, zeker omdat de planeet Pluto nog altijd in Steenbok loopt en de sloophamer blijft hanteren om bestaande structuren en systemen definitief onderuit te halen.

Vissen is tevens verbonden met creativiteit en spiritualiteit. Het kan heilzaam zijn om de mystieke kant van het leven te gaan onderzoeken, wat een bijdrage kan leveren aan het ontwakingsproces dat nu volop gaande is. Vissen is het laatste teken van de dierenriem en is verbonden met ‘het grote loslaten’. Hiermee is het bij uitstek een tijd om naar binnen te keren, te reflecteren en diep te voelen wat nog wel bij je hoort en wat niet. Vissen is ook verbonden met het twaalfde huis. Als we ons bewustworden van hetgeen nog in ons sluimert en wat onder de oppervlakte verborgen is, dan kan er op een dieper niveau aan heling gewerkt worden.

In dit licht gezien is het wellicht een goede tijd om je te verdiepen in het thema familiekarma. In menig familie vindt er momenteel een cumulatie plaats van onverwerkte kwesties, omdat er generaties lang niet aan dieper gelegen problematiek is gewerkt. Temeer omdat sterk polariserende krachten in de maatschappij ook binnen families aan het werk zijn. Onbewuste, energetische patronen of karmische verbindingen worden momenteel geactiveerd, mede doordat ons zonnestelsel door de fotonengordel trekt, en dit impliceert dat aanwezig familiekarma zich meer en meer aan ons opdringt. Het is zeker een uitdaging om de erfenis van pijnlijke familieproblematiek te herkennen en hiermee aan de slag te gaan. Het bewustmaken van dergelijke patronen is echter helend voor jezelf en de rest van het familiesysteem. Hoe kom je vervolgens los van verstrikkingen in het familiesysteem en hoe doorbreek je karmische patronen? Over dit thema heb ik een uitgebreid en diepgaand artikel geschreven vanuit astrologisch, psychologisch en spiritueel perspectief.

Mocht je nieuwsgierigheid zijn gewekt om het artikel ‘Familiekarma: het herkennen, doorbreken en helen van karmische patronen’, te bestellen of wil je er meer over lezen, klik dan hier. Het verdiepingsartikel bestaat uit 20 pagina’s en wordt per e-mail verzonden (in pdf). De kosten hiervoor bedragen € 9,50. Gezien de belangrijkheid van het thema, geef ik een tijdelijke korting weg. Heb je al eerder een artikel besteld dan krijg je € 1,00 euro korting. Bij eerdere afname van twee artikelen krijg je € 2,00 korting. Laat dit wel even weten bij je bestelling! Bij afname van het nieuwste artikel en de twee vorige krijg je eveneens 2 euro korting.

Ik wens jullie veel inspiratie en wijsheid toe voor de komende tijd!

Families are the testing ground for all our experience in life. They are with us everywhere, both inside and out. – Erin Sullivan

Ilse C. ten Berge
13-05-2021

2 gedachten over “Jupiter in Vissen: tijd voor reflectie, inkeer en loslaten

  1. Herman

    Met grote waardering uw verdiepingsartikel ‘Familiekarma’ gelezen. Het is heel herkenbaar, alsof u mijn familie kent!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s