Maansverduistering in Schorpioen – 16 mei 2022

We bevinden ons nog altijd in het hart van het eclipsseizoen! De energie ervan is in mijn beleving diep transformerend en dit zal met de komende totale maansverduistering in Schorpioen op 16 mei 2022 kracht worden bijgezet. Normaliter is een Volle Maan in Schorpioen al behoorlijk intens en kunnen er diepzittende emoties worden losgemaakt. Met deze totale maansverduistering wordt er dus een schepje bovenop gedaan. Al met al een crisisachtige energie die transformatie op een dieper niveau mogelijk maakt. Schorpioen is een vast teken en heerst over het achtste huis. In dit levensgebied huizen al onze onbewuste inhouden, verdringingen, blokkades en wat we diep hebben weggestopt en van binnen vasthouden. In het achtste huis bevinden zich overigens niet alleen onze schaduw maar ook onze verborgen gaven en talenten. Er gloort dus licht aan het einde van de tunnel!

Het is in mijn gevoel echt een goede tijd om oude stukken los te laten die al heel lang in je (familie)systeem zaten. En wellicht is dit een periode waarin we op een dieper niveau voelen dat het tijd is om oude energiepatronen los te laten en disfunctionele en toxische verbindingen (= Schorpioen) achter ons te laten. De komende maansverduistering kan een stuk duisternis aan het licht brengen waarvan we ons niet bewust waren. Iets wat verborgen was kan dus worden onthuld. Dit kan crisisachtig aanvoelen, ons kwetsbaar maken en al met al oncomfortabel aanvoelen. Schorpioen is ook verbonden met dood en wedergeboorte, en hiermee kan een oude laag worden losgelaten omdat het ons niet langer dient. Vergelijk dit proces met een slang die zijn oude huid loslaat voor een nieuwe omdat hij gegroeid is.

Opmerkelijk is dat de planeet Saturnus een vierkant maakt op deze maansverduistering. Het is dus zaak om onze verantwoordelijkheid te nemen in dit proces en ons op gedisciplineerde wijze inzetten om grondige veranderingen in onszelf mogelijk te maken. Dat neemt niet weg dat het soms zwaar en beperkend kan aanvoelen. Daarentegen maakt de maansverduistering een driehoek met Pluto in Steenbok en een sextiel met Mars en Neptunus in Vissen. Laatstgenoemde planeten staan overigens op 18 mei 2022 conjunct aan de hemel wat op zijn best een vergevingsgezinde energie vrijmaakt. Een nadeel is dat het de energie laat wegvloeien en dat je maar moeilijk grip op de zaak kunt krijgen. De verbinding met Pluto, die nu retrograde loopt, onderstreept nog eens de sterk transformerende energie die van dit eclipsseizoen uitgaat. Mercurius loopt inmiddels retrograde in het communicatieve teken Tweelingen (vanaf 10 mei) en gaat op 3 juni het aardse teken Stier weer binnen. Zolang Mercurius retrograde loopt, hebben we zeker nog niet het volle zicht op de gebeurtenissen die tijdens dit eclipsseizoen plaatsgevonden hebben en nog gaan plaatsvinden. Sowieso werken eclipsen nog lang na en heeft het gewoon tijd nodig om een en ander te verwerken en een plaats te geven.

“Drie dingen kunnen niet lang worden verborgen: de zon, de maan en de waarheid.” (Boeddha)

Kortom, rond deze maansverduistering kan er van alles bovenkomen, waaronder goed bewaarde (familie)geheimen en andere zaken die rauw en pijnlijk kunnen aanvoelen. Schorpioen is oersterk als het gaat om het het doorstaan van een crisis en beproevingen. In deze periode kunnen we dan ook onze persoonlijke kracht (her)vinden om hiermee een nog dieper vertrouwen te krijgen in de stroom van het leven. Alles wat we op ons pad krijgen helpt ons om sterker te worden, authentieker en brengt ons dichterbij ons ware Zelf!

Ilse C. ten Berge
14-5-2022

10 gedachten over “Maansverduistering in Schorpioen – 16 mei 2022

  1. Suzannah de Groot

    Het is lang geleden dat er zoveel woede en frustratie voelbaar is geweest voor mij. Macht en controle uitoefenen zitten niet in mijn aard maar het voelt op dit moment alsof ik mijzelf behoorlijk heb vastgezet……..#maaneclipse

  2. Eugenie

    Er is in de afgelopen weken inderdaad via verschillende vrouwen op heftige, overweldigende wijze nogal wat intense oude familiepijn naar boven gekomen. Ik vind het nog moeilijk om te bepalen hoe hiermee om te gaan en het heeft me emotioneel aardig in het nauw gedreven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s