Familiekarma: het herkennen, doorbreken en helen van karmische patronen

Vorig jaar schreef ik het betaalde artikel: ‘Familiekarma: het herkennen, doorbreken en helen van karmische patronen’. Nu Mercurius nog in schaduw loopt, lijkt het mij goed om het artikel weer eens onder de aandacht te brengen. Het eclipsseizoen dat nog maar net achter ons ligt heeft in mijn ervaring menig familiesysteem behoorlijk opgeschud en niet zelden door een verlieservaring waaronder het overlijden van een dierbare. In de nodige families vindt er momenteel dan ook een cumulatie plaats van onverwerkte kwesties, omdat er generaties lang niet aan dieper gelegen problematiek is gewerkt. Het komt erop neer dat velen de familieschaduw beginnen te herkennen en het diepe gevoel hebben dat zij zich hiervan wensen te bevrijden. Dit proces gaat overigens hand in hand met het werken aan de eigen schaduwkanten.

Als we in ons leven vastlopen dan heeft dit vaak betrekking op de problematiek van onze (voor)ouders die in ons doorwerken. De karmische verbindingen zijn soms ragfijn en versluierd of juist heel duidelijk voelbaar. Het is een uitdaging om de erfenis van pijnlijke familieproblematiek te herkennen en hiermee aan de slag te gaan. Het bewustmaken van dergelijke patronen is echter helend voor jezelf en de rest van het familiesysteem. Het gaat hier overigens niet om een schuldvraag of om in een slachtofferrol te kruipen. Wel is het zo dat elke conditionering of karmische verstrikking zo diep geworteld kan zijn dat het lastig is om ervan los te komen. Hoe doorbreek je vervolgens karmische patronen en hoe verlos je jezelf van verstrikkingen in het familiesysteem?

Inmiddels heb ik het artikel herschreven aan de hand van nieuwe inzichten. Het is in mijn beleven een diep helende ervaring om onverwerkte ervaringen uit het (verre) verleden te doorleven en te verwerken zodat er weer verbinding ontstaat met jezelf in het hier en Nu. Het opschonen van de voorouderlijke lijn is hier ook onderdeel van. We leven in een enorm turbulente tijd waarin we allemaal geconfronteerd worden met ons familiekarma en het mag duidelijk zijn dat dit een enorme wissel kan trekken op ons welzijn. Het leren begrijpen van onbewuste patronen die al heel lang in het familiesysteem aanwezig zijn en dat kunnen ervaren, voelen en verwerken ligt aan de basis van zelfheling!

Het thema familiekarma wordt in mijn vernieuwde artikel* uitgebreid en diepgaand beschreven vanuit astrologisch, psychologisch en spiritueel perspectief. Wie geïnteresseerd is kan het bij mij bestellen, via deze link.

Wie het artikel al eerder besteld heeft kan de gereviseerde versie gratis bij mij aanvragen. Ook dan graag even een mailtje!

* Het verdiepingsartikel bestaat uit 22 pagina’s en wordt per e-mail verzonden (in pdf). De kosten hiervan bedragen € 9,50. Bij afname van drie artikelen ineens ontvang je een korting van € 2,00. Heb je al eerder twee artikelen besteld dan ontvang je ook € 2,00 korting bij afname van een derde.

Ilse C. ten Berge
15-6-2022

4 gedachten over “Familiekarma: het herkennen, doorbreken en helen van karmische patronen

  1. Herman van Es

    Ilse, Wat weer een prachtige verwijzing naar onze héélwording in bewustworden, dank hiervoor!

    Het is de verstilling voor de Innerlijke en uiterlijke storm, die in het oog van deze niets ontzienende orkaan, in vrede de juiste beslissing zal aanreiken, niet die van de tweedeling de afdruk is van de bokkenpoten 😂. Maar van de Éne in ons hart. 🔥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s