Mars en Uranus conjunct de Noordelijke Maansknoop in Stier

Op 13 juli 2022 vond er een Volle Maan plaats in het teken Steenbok. De energie ervan werkt nog door tot aan de Nieuwe Maan op 28 juli. De Volle Maan stond onder andere vierkant Cheiron en maakte een wijde conjunctie met Pluto. Thema’s die verband houden met onze zielenwond en de noodzaak tot transformatie ervan springen het meest in het oog. Jupiter gaat op 28 juli retrograde lopen en dit kan een bijdrage leveren aan innerlijke heling. Kalm blijft het deze maand overigens niet want Uranus, de planeet van schoksgewijze verandering, gaat zich de komende tijd flink roeren.

Op 26 juli 2022 staan Uranus en de Noordelijke Maansknoop samen aan de hemel op 18 graden Stier. Op 1 augustus maakt Mars vervolgens een conjunctie met de Maansknoop. En op 2 augustus staan vervolgens Mars, Uranus en de Maansknoop conjunct op 18 graden Stier! Deze conjunctie is rond de Nieuwe Maan op 28 juli al actief en dit duurt nog zeker tot de Volle Maan op 12 augustus. De intense energie van deze samenstand blijf dus voor langere tijd werkzaam!

Uranus loopt sinds 2018 in het teken Stier. Stier is vrij behoudend en houdt graag vast aan de status quo. Veranderingen gaan in dit teken dan ook niet snel. Dit impliceert echter niet dat er dan ook niets gebeurt! Uranus is namelijk the awakener en schudt de boel graag op. Op wereldniveau kan Uranus in Stier betrekking hebben op plotselinge schaarste, zeker met betrekking tot voedsel, goederen en grondstoffen. Zo rijzen de energieprijzen inmiddels de pan uit. Stier heerst ook over geld en banken. Het financiële systeem bevindt zich al jaren op het randje van de afgrond en de vraag is hoe lang dit nog voortduurt. Ook zien we de nodige turbulentie op het gebied van landbouw. Stier is een vast teken en daarom kan er voor langere tijd sprake zijn van crisis. Uranus liep vanaf 1935 tot en met 1943 ook in Stier en dat viel onder meer samen met grote veranderingen en turbulentie op sociaaleconomisch terrein, te weten de Grote Depressie en de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog. De geschiedenis wijst uit dat Uranus in Stier thema’s als veiligheid en zekerheid dan ook onder grote druk zet.

Zoals gezegd is Uranus de planeet van ontwaken, plotselinge inzichten maar ook van doorbraken, bevrijding, chaos, extremen en snelle veranderingen. Mars is de planeet van actie, maar ook van strijd en oorlog. Als beide planeten hun energie bundelen dan kan dit niet zonder gevolgen blijven. Ze hebben de neiging schokken en verstoringen te veroorzaken. Uranus is onvoorspelbaar en elektrisch geladen, terwijl Mars boosheid en agressie met zich meebrengt. In samenstand met de Noordelijke Maansknoop geeft dit een behoorlijke intensiteit te zien. Het feit dat deze conjunctie in Stier plaatsvindt heeft uiteraard wel een dempend effect. Stier is nu eenmaal traag. Is Stier eenmaal op gang gekomen dan stop je de energie niet zomaar en kan het nog lang doordenderen!

De Noordelijke Maansknoop in Stier geeft onze evolutionaire richting aan en duidt op bepaalde lessen die op ons pad worden gelegd. Mocht deze samenstand nu bepaalde planeten of belangrijke punten in de geboortehoroscoop raken, dan ga je het zeker merken in je persoonlijke leven. Wereldwijd gaat het onder meer om thema’s als veiligheid en zekerheid die onder druk komen te staan. Radicale en plotselinge kenteringen in onze collectieve realiteit zijn hierbij niet uitgesloten. Stier heerst zoals gezegd over geld, consumentengoederen, voedselproductie en de distributie ervan. Het kan zijn dat Uranus op deze gebieden voor plotselinge verschuivingen en wellicht ontwrichting zorgt. Mars wakkert de strijd aan. Verder kan een samenstand tussen Uranus en de Noordelijke Maansknoop met extreem weer samenhangen. Hoe een en ander precies uitwerkt valt echter niet te voorspellen, omdat je met Uranus het onverwachte kunt verwachten.

De Noordelijke Maansknoop in Stier heeft zoals gezegd met bepaalde levenslessen te maken die ons helpen om verder in bewustzijn te groeien. Op het persoonlijke vlak worden we dus uitgedaagd om uit onze comfort zone (= Stier) te komen en platgetreden paden te verlaten. Mars in combinatie met Uranus kan voor plotselinge inzichten zorgen en innovatieve ideeën waarna je actie kunt ondernemen. Onder invloed van de revolutionaire Uranus kan de behoefte om veranderingen in je leven aan te brengen wel sterk zijn. Een nadeel is dat Uranus de neiging heeft om het kind met het badwater weg te gooien. Het is dus goed om niet overhaast te werk te gaan, al gaan de processen in Stier niet echt snel.

Stier hecht veel waarde aan stabiliteit en zoals gezegd staat dit nogal onder druk onder invloed van Uranus. Het is aanbevelenswaardig om veel de natuur in te gaan wat helpt om jezelf goed te gronden om deze energie te kanaliseren. Stier is tevens verbonden met eigenwaarde en zelfrespect. De conjunctie tussen Mars, Uranus en de Noordelijke Maansknoop kan ook op een doorbraak wijzen in het verkrijgen van meer zelfvertrouwen en het ontwikkelen van meer eigenwaarde. We kunnen de revolutionaire energie van Uranus en de daadkracht van Mars gebruiken om onszelf te bevrijden van een oud juk waar we nog altijd onder gebukt gaan. En in samenstand met de Noordelijke Maansknoop kunnen we een nieuwe koers gaan varen die veel meer in lijn ligt met onze innerlijke waarheid!

Ilse C. ten Berge
16-7-2022

8 gedachten over “Mars en Uranus conjunct de Noordelijke Maansknoop in Stier

 1. Leon

  Mooi artikel Ilse. Het matras wordt nog verder opgeschud. Wat een energie en heftige tijd. Gelukkig kijken wij geen tv meer en kunnen het nog relativeren en plaatsen mede dankzij jouw artikelen. Waarvoor dank.

 2. Miriam

  Dat belooft dan weer wat. Mijn zuidelijke maansknoop staat op 18 graden Stier! Ik hoop niet dat m’n wereld zal vergaan. Bedankt weer voor je verduidelijkende artikel, Ilse.

 3. Herman

  Ilse, dank voor dit verhelderende artikel. Met veel Liefde vanuit mijn hart zal ik mij blijven inzetten voor het mysterie van het Leven zelf ter bewustwording.

  De wakkere mens heeft nu de positieve Uranus energie hard nodig om het Licht te doen werpen op nog vele onverwachtse wendingen.

  Ouranos ~ god uit de Griekse mythologie, is de personificatie van de hemel of het nieuwe Licht in ons zelf. Vandaar dat het nu zo astraal duister is, zo dit Licht te ontdekken is door onze eigen schaduwen op te doen lossen. Dan pas zal er een nieuwe hemel op deze aarde en onze aarde worden ervaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s