Een blik op de toekomst

Op 23 november 2022 vond de Nieuwe Maan plaatst in het optimistische en toekomstgerichte Boogschutter. Hiermee is het eclipsseizoen wellicht ten einde, maar dat neemt niet weg dat eclipsen altijd nawerken en soms naschokken geven. Sowieso is de transit van de maansknopen-as door Schorpioen-Stier tot nu toe geen gemakkelijke rit gebleken. Ieder heeft zo zijn eigen processen waarbij het beest in de bek gekeken moet worden.

Mars loopt alweer geruime tijd retrograde in Tweelingen en heeft inmiddels zijn tweede vierkant op Neptunus gemaakt. Zelf heb ik zo’n beetje alle ongemakken voorbij zien komen die ik in eerdere artikelen uit de doeken heb gedaan: van griep tot miscommunicatie waarbij Murphy’s law zich duidelijk liet gelden. Een reden des te meer om nog meer pas op de plaats te maken en de weg naar binnen te gaan. Het is er kennelijk de tijd voor.

Jupiter is op 24 november weer recht gaan lopen en verblijft nog tot 19 december in het vergevingsgezinde Vissen. Ik ben absoluut fan van Jupiter in Vissen, het geeft een zachtere atmosfeer te zien en het ondersteunt het proces van zelfheling. Op dit moment van schrijven staan de Zon, Maan, Mercurius en Venus in Boogschutter en dit geeft weer meer energie om over de toekomst na te denken. Welke koers wil ik gaan varen, wat is mijn visie en hoe draag ik dit uit? Zoals gezegd, loopt Mars nog altijd retrograde en dit is geen succesnummer in de zin dat je nu allerlei nieuwe plannen uit de kast kunt trekken. Wel is het mijns inziens goed om het vizier op de toekomst te richten en te visualiseren hoe je een en ander anders wilt gaan doen en hier de juiste stappen voor te zetten. De komende winterperiode is bij uitstek geschikt om hierop dieper te reflecteren en je verder over te geven aan een innerlijk schoningsproces.

Op 8 december volgt de Volle Maan in Tweelingen en dit wordt ongetwijfeld een drukke periode. Bijzonder is dat de Zon dan oppositie Mars retrograde staat, en hiermee hebben we het hart van de retrogradeperiode bereikt. Zoals ik al eerder schreef gaat Mars op 12 januari 2023 weer rechtlopen en maakt op 15 maart 2023 zijn laatste vierkant op Neptunus. Een heel proces met de nodige twists and turns ligt dan achter ons.

Op 21 december vindt vervolgens de winterzonnewende plaatst en gaat de Zon het sobere en serieuze teken Steenbok binnen. Hierover in een volgend artikel meer.

Ilse C. ten Berge
25-11-2022

2 gedachten over “Een blik op de toekomst

 1. hugoconnects

  Altijd super leuk weer jouw berichten te krijgen, Ilse!
  Wat je schrijft sluit in ieder geval goed aan bij wat mij innerlijk speelt.
  Verder heb ik een punt gezet achter Egypte en ben ik weer terug in de benelux.
  Hopelijk alles goed met jou?
  Hartelijke groet
  Hugo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s