Ilse ten Berge

Astrologie, kosmische wetenschap of wetenschap van tijd, is voor mij ‘a way of life‘, en de constellaties aan de hemel bestudeer ik dan ook dagelijks. Mijn enthousiasme voor astrologie deel ik graag (ik beoefen het alweer 23 jaar) door op regelmatige basis artikelen te plaatsen.

Mijn inspiratie voor het schrijven van artikelen haal ik onder meer uit het bestuderen van de astrologie, maar ook uit disciplines zoals psychologie, filosofie en metafysica. Daarnaast heb ik een grote affiniteit met compassievolle geboortezorg, en heb ik veel mogen leren tijdens mijn opleiding tot verloskundige. De een-op-een begeleiding van vrouwen en hun naasten heb ik als bijzonder ervaren en heeft mij als persoon rijker gemaakt. In de rol van vroedvrouw ben je getuige van een belangrijke transitie die een vrouw doormaakt op een cruciaal punt in haar leven. En als coach en astroloog houd ik mij ook bezig met transformatieprocessen.

Transformational astrology is gericht op het duiden van diverse astrologische cycli die aanzetten tot persoonlijke groei en transformatie. Het is mijn ervaring dat in persoonlijke horoscopen vaak de buitenplaneten zijn betrokken die resoneren met periodes van verhoogde intensiteit en grote veranderingen. Niet alleen op het blog, maar ook in mijn verdiepingsartikelen is dit de essentie waarover ik schrijf.

Transformational astrology geeft uitdrukking aan de wisselwerking tussen de buitenplaneten of mysterieplaneten: Uranus, Neptunus en Pluto. Deze planeten fascineren mij in hoge mate, en weerspiegelen in mijn beleving ook de grote veranderingen waarmee we collectief te maken hebben. In 2008 ging Pluto in Steenbok lopen en brak er een wereldwijde economische crisis uit. In 2012 arriveerde Neptunus in het diffuse teken Vissen, wat het begin markeerde van het einde van een oude wereld. De wereld in en om ons heen is drastisch veranderd sinds Uranus in Ram en Pluto in Steenbok elkaar op dynamische wijze hebben geraakt (2012-2017). Zeker op het persoonlijke vlak heeft dit intensieve transformatieprocessen op gang gebracht. Het vergt de nodige aanpassing en flexibiliteit om met de energieën van de buitenplaneten mee te bewegen. 

Op 7 maart 2023 gaat Saturnus in Vissen lopen en doet dat bijna drie jaar. Vermoedelijk krijgen we te maken met karmische afwikkelingen in ons persoonlijke leven. Het geeft ons de gelegenheid om een gevoelsfundament in onszelf te creëren en gedisciplineerd aan spirituele groei te werken. Uranus loopt in Stier (2018), wat onder meer tot radicale veranderingen gaat leiden in onze huidige financiële systemen (banken en geld). Uranus in Stier kan ook betrekking hebben op plotselinge schaarste, ook wat voedsel en goederen betreft. In het teken Stier gaan de veranderingen overigens niet snel, en omdat het een vast teken is kan er langere tijd sprake zijn van crisis. In 2020 zijn er een aantal belangrijke astrologische cycli van start gegaan, waaronder Saturnus conjunct Pluto in Steenbok, Jupiter conjunct Pluto in Steenbok en Jupiter conjunct Saturnus in Waterman. In mijn artikelen schrijf ik hier geregeld over, en met recht is 2020 een kanteljaar gebleken en zijn thema’s als macht, onmacht en vrijheid versus verdergaande restricties en beperkingen vol in de schijnwerpers komen te staan!

We bevinden ons in roerige tijden! Wanneer de mysterieplaneten, Uranus, Neptunus en Pluto van tekens veranderen dan geeft dat een omslag in de tijdsgeest te zien. Momenteel loopt Pluto in de laatste graden van Steenbok, en haalt de onderste steen én dus alle misstanden naar boven: het wereldse systeem is failliet. In 2023 gaat Pluto al even in Waterman lopen: we staan op de drempel van een nieuw tijdperk waarbij het onmogelijke mogelijk kan worden, zowel in positieve als negatieve zin. In 2025 gaat Uranus in het informatieteken Tweelingen lopen, waardoor de ontwikkelingen in een versnelling gaan komen. En in 2026 verruilt Neptunus het dromerige teken Vissen voor de impulsieve en oorlogszuchtige Ram. Kortom, ook de komende jaren gebeurt er veel en is het aan ons hoe we met de grote veranderingen omgaan.

Inmiddels heb ik een aantal verdiepingsartikelen geschreven, waarin een bepaald thema centraal staat dat is toegespitst op astrologische cycli, transformatieprocessen en spirituele groei. Het is mijn intentie om dit jaar aan een groter verdiepingsartikel te werken dat een groter licht schijnt op wat er nu speelt en nog komen gaat.

Wil je op de hoogte blijven en elk nieuw blogartikel per e-mail ontvangen, meld je dan aan op de homepage. Want één ding is zeker we leven in magische en transformerende tijden!

Veel leesplezier gewenst!

Ilse C. ten Berge


Auteur van diverse boeken en publicaties over duurzaam ondernemen,
business spiritualiteit en visionair leiderschap, waaronder:

People, Planet, Profit & Prophecy (2010)

mailtjes graag naarinfo@tenbergeastroblog.com

6 gedachten over “Ilse ten Berge

 1. Brigitte

  Ilse

  Wat is dit mooi, bijzonder, duidelijk…Briljant…
  Wat voel ik mij hierdoor het lezen blij en gelukkig van…

  Voor mij een schot in de roos….

  Heb je ook nieuwsbrieven?

  Of hoe kan ik jou bereiken, geef je cursussen?

  Hopelijk hoor ik wat van je…
  Met een Warme-Harte Groet
  Brigitte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s