Ilse ten Berge

Astrologie, kosmische wetenschap of wetenschap van tijd, is voor mij ‘a way of life’, en de constellaties aan de hemel bestudeer ik dan ook dagelijks. Mijn enthousiasme voor astrologie deel ik graag (ik beoefen het inmiddels 20 jaar) door op regelmatige basis artikelen te plaatsen.

Mijn inspiratie voor het schrijven van artikelen haal ik onder meer uit het bestuderen van de astrologie, maar ook uit disciplines zoals psychologie, filosofie en metafysica. Daarnaast heb ik een grote affiniteit met compassievolle geboortezorg, en heb de afgelopen jaren veel mogen leren tijdens mijn studie verloskunde en bijbehorende stages. De een-op-een begeleiding van vrouwen en hun naasten heb ik als bijzonder ervaren en heeft mij als persoon rijker gemaakt. In de rol van vroedvrouw ben je getuige van een belangrijke transitie die een vrouw doormaakt op een cruciaal punt in haar leven. En als astrologe houd ik mij ook bezig met transities en transformatieprocessen.

Transformational astrology is gericht op het duiden van diverse astrologische cycli die aanzetten tot persoonlijke groei en transformatie. Het is mijn ervaring dat hierbij vaak de buitenplaneten zijn betrokken zowel in transit als in progressie die resoneren met periodes van verhoogde intensiteit en grote veranderingen. Tijdens een astrologisch consult verduidelijk ik diverse groeiprocessen die in de geboortehoroscoop werkzaam zijn, waardoor inzicht, positieve verandering en innerlijke rust gecreëerd kan worden. Dit is tevens de kern van mijn artikelen.

Transformational astrology geeft uitdrukking aan de wisselwerking tussen de buitenplaneten of mysterieplaneten: Uranus, Neptunus en Pluto. Deze planeten fascineren mij in hoge mate, en weerspiegelen in mijn beleving ook de grote veranderingen waarmee we collectief te maken hebben. In 2008 ging Pluto in Steenbok lopen en brak er een wereldwijde economische crisis uit. In 2012 arriveerde Neptunus in het diffuse teken Vissen, wat het begin markeerde van het einde van een oude wereld. De wereld in en om ons heen is drastisch veranderd sinds Uranus in Ram en Pluto in Steenbok elkaar op dynamische wijze hebben geraakt (2012-2017). Zeker op het persoonlijke vlak heeft dit intensieve transformatieprocessen op gang gebracht. Het vergt de nodige aanpassing en flexibiliteit om met de energieën van de buitenplaneten mee te bewegen. 

Sinds 20 december 2017 loopt Saturnus in Steenbok , waar hij heer en meester is. Op 17 december 2020 gaat hij definitief in Waterman lopen, en gaat er een andere wind waaien. Uranus loopt in Stier (2018), wat onder meer tot radicale veranderingen gaat leiden in onze huidige financiële systemen (banken en geld). Uranus in Stier kan ook betrekking hebben op plotselinge schaarste. In het teken Stier gaan de veranderingen overigens niet snel, en omdat het een vast teken is kan er langere tijd sprake zijn van crisis. Inmiddels zijn we in 2020 aangeland en starten er een aantal belangrijke astrologische cycli, waaronder Saturnus conjunct Pluto in Steenbok, Jupiter conjunct Pluto in Steenbok en Jupiter conjunct Saturnus in Waterman. In mijn artikelen schrijf ik hier geregeld over. In 2023 gaat Pluto al even in Waterman lopen: we staan op de drempel van een nieuw tijdperk waarbij het onmogelijke mogelijk kan worden, zowel in positieve als negatieve zin. In 2025 gaat Uranus in het informatie-teken Tweelingen lopen en Neptunus verruilt dan het dromerige Vissen voor de impulsieve Ram.

In voorbereiding: een e-book in PDF over het keerpunt jaar 2020 en daarna, de cycli die hiermee verband houden en hoe we dit in ons persoonlijk leven kunnen integreren. In 2020 zijn er een aantal belangrijke conjuncties tussen diverse planeten. De belangrijkste is de ‘grote conjunctie’ tussen Saturnus en Pluto in Steenbok. Daarnaast vindt er ook een belangrijke samenstand plaats tussen Jupiter en Saturnus (The Great Mutation, die elke 200 jaar plaatsvindt) en start er een nieuwe cyclus tussen Jupiter en Pluto. Een nieuw tijdperk gloort, en dit doet een beroep op ons vermogen tot zelfwerkzaamheid om onze schaduwkanten te integreren en ons bewust te worden van wie we werkelijk zijn. In het e-book worden handreikingen gegeven om te leren meebewegen in een sterk veranderende wereld.

Daarnaast werk ik aan een serie verdiepingsartikelen waarin een bepaald thema centraal staat dat is toegespitst op astrologische cycli, transformatieprocessen en spirituele groei. Deze artikelen sluiten mooi aan op het e-book waarin ik nu werk en dat dit jaar verschijnt.

Wil je op de hoogte blijven en elk nieuw blogartikel per e-mail ontvangen, meld je dan aan op de homepage. Want één ding is zeker we leven in magische en transformerende tijden!

Veel leesplezier gewenst!

Ilse C. ten Berge

blog


Auteur van diverse boeken en publicaties over duurzaam ondernemen, business spiritualiteit, en visionair leiderschap, waaronder:

People, Planet, Profit & Prophecy (2010)

mailtjes graag naarinfo@tenbergeastroblog.com

4 gedachten over “Ilse ten Berge

 1. Brigitte

  Ilse

  Wat is dit mooi, bijzonder, duidelijk…Briljant…
  Wat voel ik mij hierdoor het lezen blij en gelukkig van…

  Voor mij een schot in de roos….

  Heb je ook nieuwsbrieven?

  Of hoe kan ik jou bereiken, geef je cursussen?

  Hopelijk hoor ik wat van je…
  Met een Warme-Harte Groet
  Brigitte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s