Boeken

People, Planet, Profit & Prophecy – Ethisch, verantwoord en duurzaam ondernemen-
Ilse C. ten Berge (2010)

boek

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker, maar over de term bestaat onduidelijkheid. Duurzaam ondernemen gaat veel verder dan alleen de zorg voor het milieu. Het is een allesomvattend proces van bewustwording. Een duurzame samenleving kan alleen ontstaan als deze een afspiegeling is van een duurzaam innerlijk, stelt auteur en coach Ilse ten Berge in haar verfrissende boek People, Planet, Profit & Prophecy. Ze presenteert een nieuw model voor duurzaam ondernemen dat aan de bestaande drie pijlers een vierde toevoegt: prophecy, waarin visionair leiderschap, goed bestuur en langetermijnvisie samenkomen.

Het boek telt vier delen. Deel 1 introduceert het 4P-model dat de basis is voor het creëren van duurzame structuren. Deel 2 focust op de economie van de nieuwe tijd, ethisch handelen, cyclische patronen en business-spiritualiteit. Deel 3 legt uit hoe je ethisch, verantwoord en duurzaam ondernemen in praktijk kunt brengen. En deel 4 laat ondernemers zelf aan het woord komen.

Noot van de auteur: Het boek People, Planet, Profit & Prophecy is nog altijd heel actueel, zeker in deze verwarrende tijden waarin steeds meer zekerheden verdwijnen, maatschappelijke structuren afbrokkelen en er in toenemende mate een beroep wordt gedaan op zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid. Het komt nu zeker aan op visionair leiderschap, en met name in ons eigen leven. De rode draad in dit boek is de cyclische werking waarop alles in ons leven berust. Tevens wordt de Kondratieff-cyclus besproken die uit vier fases bestaat. Inmiddels bevinden we ons in de Winter-fase, de liquidatiefase c.q. afbraak. De diverse astrologische cycli in ogenschouw nemende duurt deze fase zeker nog tot en met 2025.

Het boek is helaas niet meer verkrijgbaar via de boekhandel, wel zijn er nog tweedehands exemplaren in omloop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s